Omroep Lingewaard

RKHVV laat punten liggen tegen AFC Arnhem

De kalkoenen, rollades en gourmetschotels – altijd weer populaire vleesgerechten bij de kerstdis – zijn weer verorberd. De champagne kurken hebben weer voor een extra deukje in het plafond gezorgd en de vuurpijlen, gillende keukenmeiden, kanonslagen enz. zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Samenvattend, de feestdagen zijn weer voorbij gevlogen en dus moet de draad van het ‘gewone leven’ weer worden opgepakt. Dit geldt ook voor de A-selectie van RKHVV

Ook de winterstop is voorbij voor RKHVV. Maar dat is niet van toepassing voor alle amateurclubs in Nederland. Vele wedstrijden werden vorige week en dit weekend afgelast omdat koning winter over het land raasde. In zo’n winterstop wordt er wat af geoefend door voetbalclubs. In eigen land maar ook al jaren is het de gewoonte om zonniger oorden in Zuid Europa op te zoeken. Lekker natuurlijk voor lijf en geest maar wat dat uiteindelijk oplevert moet nog altijd maar blijken in de praktijk. De ware voetballer kent maar één passie en dat is spelen om het “echie”, knokken voor de punten. Aan de ene kant om kampioen te worden en aan de andere kant om degradatie te ontlopen. En dan kan er in zo’n tweede helft van een competitie nog van alles gebeuren.

RKHVV staat er goed voor op de ranglijst na de fraaie overwinning net voor de winterstop op MSC uit Meppel.

Deze zondag kwam rode lantaarndrager AFC Arnhem op bezoek op de blauwenburcht in Huissen. Het kunstgrasveld lag er prima bij en was sneeuwvrij. RKHVV kon deze zondag niet beschikken door schorsingen over Jesper Elders, Maray Vahlkamp, Keverly Albertus en Fatih Sprenkel. En Thom Boelen was geblesseerd. Een fikse aderlating voor de ploeg van trainer Frans Koenen. RKHVV begon goed aan de wedstrijd en kreeg binnen een half uur legio kansen om op een comfortabele voorsprong te komen. Maar Cem Köse, Joey de Haan, Leon Pruis en Bas Witjes kregen de bal niet langs doelman Tim Schoofs van AFC Arnhem. Daarna veranderde de Arnhemmers hun speelstijl. Ze gooide de beuk er in en probeerde met lange halen de wedstrijd naar zich toe te trekken. In deze fase ontsnapte RKHVV aan een achterstand. Eerst schoot Emre Ates tegen de paal en niet veel later knalde oud-prof Jhon van Beukering steenhard tegen de onderkant van de lat. Volgens vele Arnhemmers belandde de bal in het doel. Maar omdat RKHVV nog niet beschikt over doellijntechnologie was er hier geen duidelijkheid over.

In de tweede helft kon RKHVV geen overwicht meer opbouwen. AFC Arnhem gooide alles in de strijd om de broodnodige punten mee naar huis te nemen. Maar toch zou RKHVV op een voorsprong komen in de 54e minuut. Een foutieve terugspeelbal van één van de verdedigers van AFC Arnhem werd onderschept door Nick Stiensta en zijn rolletje verdween tergend langzaam achter doelman Tim Schoofs in het doel 1-0. Even later had Cem Köse alles kunnen beslissen na een wervelde actie.Maar de bal verdween rakelings naast het doel. In de 74e minuut werd het toch nog gelijk. RKHVV kreeg de bal niet weg binnen de zestien en Jelmer Goedhart schoot de hard tegen Stefan Gezius aan. De bal vloog vervolgen met een boogje over RKHVV doelman Jop Hemink 1-1.
Volgende week speelt RKHVV als de weergoden het toelaten uit tegen Rohda Raalte. Aanvang van de wedstrijd 14:00 uur.

Verslag Willie Sluiter.
Foto: © Fons Sluiter