RKHVV verliest de derby tegen De Bataven.

RKHVV heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van laagvlieger De Bataven. Voor de rust was RKHVV zonder twijfel de beste ploeg. De formatie van Frans Koenen had het meeste balbezit, liet de meeste schoten op doel noteren, en liet het mooiste positiespel zien. Maar de Huissenaren gingen wel met een achterstand de rust in. De vele kansen die de ploeg van trainer Frans koenen kreeg waren niet besteed aan Omar Nejjari, Leon Pruis en Jesper Elders. Mede omdat de Gendtse doelman Jeroen Wels een aantal prima reflexen in huis had. De enige echte kans die De Bataven kreeg was wel direct raak. Een aanval over links via Rob Dellemann in de 21e minuut werd door Rob Aarntzen in het doel gewerkt 1-0.

Wie dacht dat RKHVV op dezelfde voet verder zou gaan in de tweede helft kwam bedrogen uit. De rollen waren nu omgekeerd. Het was voor De Bataven het startsein te jagen om de voorsprong te verdubbelen, en gooide er strijdend nog een schepje bovenop, wat ze een karrenvracht aan gele kaarten opleverde, en rood voor Daan Basten. RKHVV had hier geen antwoord op in deze overtalsituatie De beste kansen waren voor de ploeg uit Gendt. Maar de thuisploeg haalde wel een mager rendement uit de vele scoringsmogelijkheden. Vlak voor tijd werd Jesper Elders van RKHVV nog onreglementair naar de grasmat getrokken, maar de scheidsrechter wuifde het voorval weg. In de slotminuut maakte Martijn Fransen er nog 2-0 van.

Komende zondag speelt RKHVV thuis tegen Germania uit Groesbeek. Aanvang van de wedstrijd 14:00 uur.