RKHVV verliest niet, maar verliest toch

Het was paaszaterdag en RKHVV ging op bezoek bij Juliana’31 in Malden. Het paasweekend treedt vaak op als scherprechter, zeker als clubs een dubbel programma voor de kiezen krijgen. Maar RKHVV hoefde maar eenmaal in actie te komen dit lange weekend. In de heenwedstrijd vorig jaar september verloor RKHVV nog onverdiend van deze ploeg. Voetballend deed RKHVV toentertijd niets onder voor Juliana’31 maar door grove fouten van het arbitrale trio die grotendeels in het nadeel van RKHVV uitpakte ging de winst naar de ploeg uit Malden.

Vorige week behaalde RKHVV een nipte overwinning op Quick’20 1-0 en rolde de Huissenaren na afloop over de grond van plezier. Door deze overwinning kan RKHVV de competitie zorgeloos uitspelen al is er nog wel het een of ander te behalen in de derde of vervangende periode. Maar dan moest de ploeg van Frans Koenen wel de resterende wedstrijden winnen. Een gemakkelijke klus is dat niet met wedstrijden tegen Juliana’31, Achilles1894, MSC en SWZ Boso Sneek allemaal uit. Maar het vertrouwen bij het ‘blauwen’ is optimaal.

Juliana’31 en RKHVV hadden dit seizoen dichter bij de top op de ladder kunnen klimmen. Maar gedane zaken nemen geen keer. Punten verloren? Helaas, in de voetballerij is overdoen er niet bij. Het rad van fortuin draait door zo lang het duurt en iedereen moet maar hopen bij een zo gunstig mogelijk nummertje uit te komen. Nog een paar speelrondes te gaan in de hoofdklasse C en de beslissingen komen met rassé schreden dichterbij. Wie is stressbestendig, wie gaat ten onder aan de spanning, wie kan zijn zenuwen het best in bedwang houden, wie komt er echt kwaliteit tekort. Allemaal vragen waar de komende weken een antwoord op komt.

Het subtop duel tussen Juliana’31 en RKHVV in Malden is in een patstelling geëindigd: 1-1.Beide teams schieten met dat gelijke spel bitter weinig op. Een echt voetbalspektakel werd het niet. Daarvoor was het spelpeil mede door het zeer slechte veld aan de magere kant. Ondanks het mindere voetbal was de partij boeiend, vooral door diverse verrassende wendingen. Maar de uitkomst betekende voor beide clubs toch een teleurstellend gelijkspel. RKHVV begon goed aan de wedstrijd en stond binnen zes minuten al op een 0-1 voorsprong. Jeroen Meijers van Juliana’31 verslikte zich in Keverly Albertus. En keverly was het “heertje” De razendsnelle aanvaller van RKHVV kreeg de bal voor zijn voeten en haalde van zeker 30 meter uit. En met een grote boog vloog de bal vervolgens over de iets te ver voor zijn doel staande Juliana’31 doelman Niek Wijers net onder de lat in het doel. Daarna kreeg Juliana’31 via Hoogakker enkele aardige mogelijkheden om gelijk te maken. Maar de gevaarlijke spits kreeg de bal niet langs de goed keepende RKHVV doelman Jop Hemink. Vervolgens bleef RKHVV zich kenmerken door een overkill aan slechte aannames en onzorgvuldige passing. In de 28e minuut dan toch de gelijkmaker. Vincent van Beek ging er op rechts vandoor en zijn voorzet kwam via een klutsbal voor de voeten van Khalid el Haddouti en hij schoof de bal in het doel 1-1.

Ook na de rust was het spelbeeld niet van hoge kwaliteit. Maar het werd gecompenseerd door een flinke werklust van beide teams. Kansen waren er wel voor beide doelen. Custers van Juliana’31 was er dichtbij in de 52e minuut, maar Jop Hemink redde fraai. Even later een kans voor Joey de Haan van RKHVV. Maar zijn inzet ging rakelings naast het doel. Dan de 61e minuut. In deze minuut had RKHVV op voorsprong moeten komen. Keverly Albertus accelereerde over links net als een racewagen die in poleposition stond op het circuit van Zandvoort. Maar eenmaal bij het doel van Juliana’31 aangekomen was hij het spoor volledig bijster. In plaats van zelf te scoren legde het de bal onzorgvuldig breed op Cem Köse die in de dekking daar geen raad mee wist. Twee minuten later in de 63e minuut ontsnapte RKHVV nog miraculeus aan een achterstand. Daarna gebeurde er niet zoveel meer en bleef de 1-1 op het scorebord staan.
Komende zondag 12/04 speelt RKHVV uit tegen Achilles1894 in Assen. Aanvang van de wedstrijd 14:00 uur.