Omroep Lingewaard

RKHVV1 wint van Quick’20

Het einde van de competitie is al een beetje in zicht. Nog zeven wedstrijden, plus een restant van een speelronde en het seizoen zit er weer op. Terwijl menigeen juist het gevoel hadden dat de competitie nog moet beginnen. In de eindfase vallen immers de beslissingen. De vraag stellen of het nog spannend word is vragen naar de overbekende weg. Het zal bloedspannend worden zelfs. Bovenaan, maar ook in de kelder van de rating. En er zal druk gerekend worden. Zo van, wie krijgen we nog allemaal en tegen wie moet de concurrentie? Het kan werkelijk nog alle kanten op.

De “blauwen acteurs”kenden een week geleden geen medelijden met Be-Quick 1887 en wonnen door één prachtig doelpunt van Keverley Albertus met 0-1 en lieten deze ploeg in mineur achter in Haren. Door deze overwinning is de ploeg van Frans Koenen in rustig vaarwater gekomen.

Deze zondag kwam Quick’20 uit Oldenzaal op visite in Huissen. In de heenwedstrijd werd er door één doelpunt van Cem Köse nog gewonnen van deze ploeg. En deze zondag thuis tegen Quik’20 zal dat goede gevoel dan moeten worden voortgezet, maar dat was geen gemakkelijke opgave want de ploeg van hoofdtrainer Rene Nijhuis behoort tot de gevestigde orde van de hoofdklasse C.

Beide ploegen hadden het bijna even goed gedaan tot nu toe. Of even slecht konden de “zwartkijkers”zeggen. RKHVV stond 5e met 31 punten uit 19 wedstrijden en Quick’20 dat 6e stond had maar één puntje minder uit even zoveel wedstrijden. Quick’20 werd aan de vooravond van het seizoen gerekend tot de titelkandidaten, maar ze hadden teveel veren onderweg gelaten om nog aanspraak te mogen maken op de hoofdprijs. In welke mate RKHVV en Quick’20 nog naar boven moeten gaan kijken de komende periode is in de eerste plaats aan de ploegen zelf. Maar eerst maar eens tegen elkaar voetballen en dan maar verder kijken wat er nog voor mogelijkheden zijn in het resterende programma. Ingrediënten waren er genoeg om een bezoek te brengen op de ‘blauwenburcht’ voor een lekkere voetbalmiddag.

Quick’20 begon goed aan de wedstrijd op deze kletsnatte koude zondagmiddag. De ploeg uit Oldenzaal toonde aan dat ze over een technische vaardige ploeg beschikken. Ze lieten de bal gemakkelijk van voet naar voet gaan en kregen ook een paar kansen. In de 7e minuut claimde Quick’20 en de luidruchtige mee gereisde supporters een strafschop. Het leek erop dat ze gelijk hadden omdat een Quick’20 aanvaller die alleen doorging binnen de zestien werd aangetikt door RKHVV doelman Jop Hemink. Maar scheidsrechter S. de Jong die een prima wedstrijd floot zag hier niets in. In de 34e minuut had RKHVV weer mazzel. Een doelpunt van Frank Eulderink werd wegens buitenspel afgekeurd. Deed RKHVV dan helemaal niks. Jawel  hoor. Ook de Huissenaren kregen zijn kansjes. Maar Keverley Albertus was niet alert genoeg om deze te verzilveren. Dan de 36eminuut. De verkleumde RKHVV supporters konden juichen. Na een prachtige combinatie tussen Keverley Albertus en Cem Köse krulde Cem het leer wonderschoon in de kruising achter de kansloze Quick’20 doelman Gijs Krukkert 1-0.

In de tweede helft nam RKHVV geen enkel risico meer en liet de wedstrijd als een ballon leeglopen. De ploeg van Frans Koenen probeerde met een behouden speelstijl de overwinning over de streep te trekken en Quick’20 beet hier zijn tanden op stuk. Verder dan een paar kleine kansjes kwam de ploeg van trainer Rene Nijhuis niet. Vlak voor tijd had de vertrekkende Jesper Elders die een wereldreis gaat maken nog kunnen scoren voor RKHVV, maar zijn harde inzet vloog over het doel.

Door deze overwinning is RKHVV gestegen naar de 4e plaats op de ranglijst en doen nog volop mee voor de derde of vervangende periode. Maar dat zal niet gemakkelijk worden om er nog een prijs uit te slepen omdat er nog tegen een paar lastige ploegen gespeeld moet worden. Maar het kan zomaar gebeuren.

Komend weekend (paaszaterdag) speelt RKHVV uit tegen Juliana’31 in Malden. Aanvang van deze wedstrijd is 17:00 uur.
RKHVV - Quick20.

Verslag Willie-Sluiter/RKHVV
Foto: © Fons Sluiter

Het verslag van uw vereniging op deze site? Neem dan contact met ons op via: info@omroeplingewaard.nl