Omroep Lingewaard

Ruim 300 activiteiten tijdens NLDoet in Lingewaard en omgeving…

Op 15 en 16 maart ging NLDoet weer van start, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Over het hele land waren er 8765 klussen aangemeld. De vrijwilligersactie is een initiatief van het ‘Mijn Oranje Fonds’ en is jaarlijks een groot succes. In Lingewaard en omgeving waren de afgelopen dagen ruim 300 klussen te doen: bedrijven, kinderen, wethouders, iedereen stak tijdens de actie zijn handen uit de mouwen. 

Klussen in het water gevallen

In Lingewaard en onze naaste buren, de gemeente Overbetuwe werden verschillende klussen uitgevoerd. Zo werden er in Huissen bloembakken getimmerd en werden er in Angeren bomen gepland. In de Overbetuwe zijn ‘Landerij de Park’ en park ‘Bredelaar’ onderhanden genomen. Vanwege het slechte weer werden enkele buiten activiteiten afgelast, maar gelukkig was er ook binnen genoeg te doen. 

Hulp van wethouders 

Wethouders Johan Sluiter, Aart Slob, Theo Janssen en Helga Witjes hebben op zaterdag 16 maart geholpen met het timmeren van bloembakken voor de Siza-zorggroep. Wegens het slechte weer werd de activiteit verplaatst naar een krab schuurtje waar iedereen onder de bezielende leiding van Dorethe Vermeulen hard aan het werk gingen.  

Fotoreportage

Onze fotografen namen bij enkele activiteiten een kijkje. Bekijk de impressie van de vrijwilligersactie NLDoet in Lingewaard en omgeving.