Omroep Lingewaard

“Sander is tweebenig, net als Wesley Sneijder”…

Huissen, 25 juli 2017

Beeld je het volgende eens in. Je staat tweede in de competitie. Je speelt vandaag tegen de koploper. En je moet winnen. Alleen bij winst ben je kampioen. Dat gevoel van ‘moeten winnen’. Herken je dat? De G1 van Jonge Kracht gaat met dit gevoel het veld in tegen DOVO uit Veenendaal. In een sportieve wedstrijd wordt een 0-1 achterstand weggewerkt. En je raadt het al: in een bloedstollende wedstrijd wordt uiteindelijk gewonnen. Met 3-2. En Sander Boekhorst maakt de winnende goal.

“Het winnen van de wedstrijd is natuurlijk helemaal niet zo belangrijk, maar uiteindelijk zijn het wel de mooiste herinneringen voor de jongens”, begint Trudy Stellaard, coördinator van het G-voetbal van v.v. Jonge Kracht. “Sander is een van de betere spelers van het team. Hij is een technisch geraffineerde voetballer. En tweebenig, net als Wesley Sneijder. Sander voetbalt hier al twintig jaar en heeft nog nooit een wedstrijd gemist. En het leuke is dat hij sinds twee jaar ook op de club werkt. Via werkplaats Presikhaaf doet Sander hier vier dagen in de week allerlei klussen onder begeleiding van onze vrijwilligers.”

Iedereen is welkom bij v.v. Jonge Kracht
v.v. Jonge Kracht is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club uit Huissen is een van de grootste clubs in Nederland met G-voetbal. Het komende seizoen nemen er vier G-teams deel aan de KNVB-competitie. Drijvende kracht achter de succesvolle afdeling is Trudy Stellaard. “Een paar jaar geleden konden we met moeite drie teams op de been houden. Ik heb toen de coördinatie op mij genomen en contact met de lokale media gezocht, interviews gegeven en stukjes geschreven over het G-voetbal. En die aandacht voor het G-voetbal loont dus.

Sander verrast met poster
De club en Sander werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Sander. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Sander was onder de indruk van zijn poster. Eén poster hangt inmiddels bij hem thuis en één poster krijgt een mooi plekje in de kantine van v.v. Jonge Kracht. Of er nog uitdagingen zijn voor toekomst? We zouden heel graag starten met een jeugd G-team. Hierbij doe ik dus een oproep: alle jeugdspelers met een beperking uit de regio zijn hier meer dan welkom voor een potje voetbal”, eindigt Trudy met een vrolijke glimlach.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/doe-mee voor het aanbod van clubs met G-voetbal