Omroep Lingewaard

“SCHIP AHOY” VAART UIT!”…

De bemanning van Zeemanskoor ‘Schip Ahoy’ is volop bezig met het volstouwen van de driemaster, zodat eind januari de muzikale cruise weer kan beginnen. Naast de gebruikelijke leeftocht en de nodige spiritualia, wordt het ene na het andere nieuwe lied aan boord gebracht om er straks, in iedere haven die wordt aangedaan, flink en luidkeels mee te kunnen uitpakken. De hutkoffers en valiezen worden uiteraard aangevuld met vele andere bekende zeemansliederen uit het rijke repertoire van ‘Schip Ahoy’.
Komend jaar staat er een grootse Zuiderzeetournee op het programma, met als hoogtepunten twee zeer aansprekende evenementen: De ‘Sail Kampen’ op Paaszaterdag -31 maart- en de ‘Sail Harlingen’, waar ‘Schip Ahoy’ maar liefst 4 dagen -van 3 t/m 6 augustus- gaat passagieren. Ook Nijkerk wordt begin september nog aangedaan, waarmee deze trip wordt afgesloten.
Vanzelfsprekend zal er in 2018 ook weer heel wat keren worden afgemeerd in de eigen regio. Zowel bij zorginstellingen, plaatselijke evenementen alsmede andere feesten en partijen zal ‘Schip Ahoy’ dan ook menigmaal voor anker gaan.

Traditiegetrouw begint de muzikale cruise in de Angerense thuishaven: het plaatselijke Dorpshuis. Daar wordt op zondag 28 januari -wanneer het schip weer helemaal is opgekalefaterd en de bemanning te popelen staat om aan boord te gaan- het nieuwe jaar ingeluid met een spetterend optreden in de grote theaterzaal. De afvaart is om 14.00 uur; het dek (de zaal) kan vanaf 13.30 uur betreden worden.
Toegangskaarten á € 5,00 voor dit concert zijn verkrijgbaar tegen contante betaling in het Dorpshuis te Angeren. Kaarten kunnen ook per e-mail (hpvermeulen48@hotmail.com) worden besteld. Aansluitend ontvangt men via de mail een bevestiging met het rekeningnummer waarop het entreebedrag overgemaakt moet worden. Nadat deze betaling is bijgeschreven, worden de kaarten gereserveerd en liggen ze op 28/01 voor u klaar in het Dorpshuis.

Zeemanskoor ‘Schip Ahoy’ heet iedereen eind januari graag van harte welkom aan boord om gezellig mee te varen en mee te deinen. Om in vervoering te raken en helemaal op te gaan in een bonte medley van heerlijke zeemansliedjes.