Omroep Lingewaard

Wie schrijft het beste verhaal van Lingewaard?..

Winnaar draagt voor op Huissens Boekenbal met Hugo Borst

2018 is het jaar dat Bruna Huissen haar 25-jarig bestaan viert. Om het jubileum te vieren organiseert Bruna Huissen op 24 mei het Huissens Boekenbal, met een aantal gastsprekers waaronder Hugo Borst. Tevens is er de wedstrijd ‘Wie schrijft het beste verhaal van Lingewaard?’.

Bruna Huissen is op zoek naar de mooiste en beste verhalen -óf gedichten- over Lingewaard. De wedstrijd is bedoeld voor alle schrijftalenten uit de gemeente, van jong tot oud. Er zijn dan ook drie (leeftijds)categorieën: 6 tot en met 12 jaar, 13 tot en met 18 jaar en Volwassenen. Voor iedere winnaar is er uiteraard eeuwige roem, als ook een cadeaubon van 100 euro van Bruna.
Maar de mooiste ‘beloning’ is misschien wel de gelegenheid om het winnende eigen werk voor te dragen op het eerste Huissens Boekenbal, op donderdag 24 mei a.s. in De Buitenpoort. Bruna Huissen heeft de schrijver Hugo Borst, bekend van zijn boek ‘Ma’ over zijn dementerende moeder, bereid gevonden om acte de presence te geven. Borst is natuurlijk ook bekend als voetbalcolumnist en – analyticus. Overige gastsprekers: thrillerschrijfster Mariette Middelbeek en uit Huissen de auteurs Ellen Lina en Hans Witjes. Die laatste zorgt ook voor een muzikale noot.
Kaarten a € 7,50 voor het Huissens Boekenbal zijn verkrijgbaar bij De Buitenpoort en Bruna Huissen. Wees er snel bij, want vol = vol!

Verhaalwedstrijd
Heb jij een idee voor een thriller die zich afspeelt in Lingewaard of wil je misschien vertellen wat de gemeente in het algemeen of Huissen in het bijzonder voor jou betekent, in verhaal- of dichtvorm? Ga dan de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal/gedicht van Lingewaard, tot maximaal 2000 woorden. Mail naar: bruna8606@brunawinkel.nl en doe dat vóór maandag 7 mei a.s. Een jury, waaronder auteur Michel Bongers, zal de teksten beoordelen. De winnaars worden bekend gemaakt op het Huissens Boekenbal op 24 mei.

Bruna Huissen is gevestigd aan de Langestraat 8a sinds 21 mei 1993 actief en is specialist in onder meer boeken, tijdschriften, wenskaarten, schrijf- en papierwaren, schoolspullen en cadeaus voor jong en oud. Er zijn in de gezellige winkel vaak signeersessies van (bekende) schrijvers. Het bedrijf vervult een regiofunctie, mede vanwege het PostNL agentschap en het ING-servicepunt.
Kijk voor acties en de meest actuele informatie op: www.facebook.com/BrunaHuissen.