Omroep Lingewaard

Sebastianus Gendt bereidt uit met exercitie-peloton

foto: PR Sebastianus Gendt

Zelfs in Coronatijd zit Sebastianus Gendt niet stil, en komt het met een gloednieuw onderdeel binnen het schuttersgilde: het exercitie-peloton.

Het peloton is een groep die een show maakt, gemengd met exercitie. Dit alles wordt gedaan met een geweer in de hand, en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt tijdens het showlopen. Het peloton bestaat uit zo’n 12 personen en wordt begeleid onder het slagwerk van de show- en marchingband. De groep staat onder leiding van Rick Basten en Ed van Kommer.

Op zondag 23 augustus 2020, tijdens de aangepaste programmering voor De Gendtse Schuttersfeesten 2020, werd het exercitie-peloton voor het eerst gepresenteerd. Bij verzorgingshuis St. Jozef werden de bewoners getrakteerd op een prachtig concert van Sebastianus. Helemaal aan het einde van het concert was het grote moment dan daar: het nieuwe onderdeel van Sebastianus werd voor het eerst getoond aan het publiek. De aanwezigen waren zeer enthousiast over hun eerste optreden: er werd al hard gejoeld en geklapt aan het eind van hun show! Het exercitie-peloton zal nog op veel plekken met Sebastianus te zien zijn.