Omroep Lingewaard

Sint Sebastianus komt met mobiele Anjercollecte

Speciale jubileumeditie mobiele Anjeractie van 22 tot en met 30 mei 2020

De Anjeractie, van het Prins Bernhard Cultuurfonds, bestaat dit jaar 80 jaar en daarom vieren we dit met een speciale jubileumcollecte. Alle collecterende verenigingen mogen dit jaar 100% van de opbrengst zelf houden! Dit jaar zullen leden van Sint Sebastianus uit Gendt van 22 mei tot en met 30.mei met hun mobiele telefoons een bericht zullen sturen voor een donatie.

Mede dankzij deze collecte kan Sint Sebastianus de cultuur in de regio levend houden. Zo organiseren zij voor de gemeenschap het Gendts Bevrijdimgsconcert, Wintergala, Gendtse Schuttersfeesten, Kersenfeest, Jeugd Bevrijdingstaptoe en nog vele andere activiteiten voor jong en oud.

Daarnaast kan het Prins Bernard Cultuurfonds ook een financiële impuls geven bij aanschaf van instrumentarium, zoals vorig jaar nog het nieuwe slagwerk van Jong Sint Sebastianus. Een mooie investering in de jeugd. 

Mobiele Anjeractie

De collectanten kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie mobiel gebeuren. Dat wil zeggen dat de collectanten via hun mobiele telefoon een bericht zullen sturen naar hun achterban met de vraag om te doneren voor hun vereniging. Uiteraard kan er ook gedoneerd worden via de website anjeractie.nl.

Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo’n 16.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging.