Omroep Lingewaard

Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt naar NKSlagwerkgroep St. Caecilia uit Gendt zal a.s. zaterdag 1 februari in de vroege ochtend met een touringcar en een volle oplegger met slagwerkinstrumenten afreizen naar Assen om daar samen met 9 andere slagwerkgroepen uit geheel Nederland te gaan strijden om het Landskampioenschap.


De Gendtse slagwerkers kwalificeerden zich voor het NK tijdens de Concertwedstrijd voor Slagwerkensembles, welke op 8 december jl. werd gehouden in theater De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.
Met maar liefst 90,67 punten veroverde de groep een eerste prijs met lof van de jury en promotie naar de hoogste divisie van Nederland. Met dit resultaat werd tevens een plaats veroverd tussen de topslagwerkgroepen welke uit gaan maken wie zich een jaar lang Nederlands Kampioen mag noemen.

Het NK Concertwedstrijden Slagwerkensembles wordt gehouden in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Naast de slagwerkers van de Gendtse harmonie hebben ook slagwerkgroepen uit Veldhoven, Elspeet, Riethoven, Buchten, Sittard, Borculo, Apeldoorn, Appingedam en Twello zich gekwalificeerd voor deze prestigieuze wedstrijd.

Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt zal in Assen onder leiding van dirigent Casper Traa een half uur durend programma ten gehore brengen, waarbij is gekozen voor een technisch en ritmisch programma met een hoge moeilijkheidsgraad. De Gendtse slagwerkers hopen hiermee hoge ogen te kunnen scoren tijdens het NK.

De deelname van Slagwerkgroep St. Caecilia Gendt aan het NK is financieel mede mogelijk gemaakt door Martijn Reulink Ontwerp- en Tekenburo Gendt, Clean Mat Trucks Andelst en Installatiebedrijf Pere Doornenburg.