Slechte start Batouwe / Lekdetec bij play offs voor de landstitel dames Basketball…

In een gezellig drukke Schaapskooi is Batouwe Lekdetec er niet in geslaagd de eerste wedstrijd in de play offs voor de landstitel winnend af te sluiten. De verwachtingen waren hooggespannen maar de ploeg van coach Paul van den Heuvel legde het af tegen een fysiek sterker spelend Grasshoppers die door de 66-69 overwinning terecht een 1-0 voorsprong namen in de serie best of 7.

Lekdetec keek vrijwel de gehele wedstrijd aan tegen een achterstand en was niet bij machte om de 36-38 ruststand in het vaak zo sterk derde kwart om te buigen naar een voorsprong. Met name in de voortzetting na de rebounds werd het team afgetroefd door de dames uit Katwijk. Lichtpunt in het geheel was de time out in het vierde kwart waarbij assistent-coach Anouk Biesters het woord nam en de speelsters met een donderspeech probeerde weer in de wedstrijd te laten terugkeren. Vanaf dat moment was er weer spirit aanwezig en werd de achterstand van 9 punten teruggebracht tot 3. Het was echter voor de winst te laat. Toen op het eind van de wedstrijd Loyce Bettonville ook nog door haar enkel ging en de wedstrijd moest staken werd het even stil op de tribunes en de bank. Het zou toch niet, maar naar het er na de wedstrijd naaruit zag kan ze zaterdag gewoon spelen en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet met een 2-0 achterstand af te moeten reizen voor 2 wedstrijden in Katwijk.
Omroep Lingewaard maakt een videoreportage van de eerste 2 wedstrijden in de Schaapskooi die zondag te zien is. Voor de wedstrijden in de play offs hebben wij Lisanne de Jonge gevraagd voor analyses in de rust en op het eind van de wedstrijden. Zij is helaas gedwongen door haar zware knieblessure de serie wedstrijden vanuit de rolstoel te bekijken.