Omroep Lingewaard

Sluiting wereldwinkel Lingewaard onvermijdelijk…

Wereldwinkel Lingewaard sluit haar deuren op 31 december 2016

Op de laatste zaterdag van het jaar 2016, sluit Stichting Wereldwinkel Lingewaard haar winkel.

Ze doet dit met gemengde gevoelens. Enerzijds met gevoelens van teleurstelling dat we niet langer verder kunnen werken aan onze missie: met verkoop van Fairtrade producten, symbolisch, 150 gezinnen in de 3e-wereld in staat stellen zich in een menswaardig levensonderhoud te voorzien.

Echter structureel omzetverlies over meerdere jaren dwingt ons tot dit besluit. De reserves raken op. Een verantwoorde bedrijfsvoering is niet langer mogelijk. Het langer openhouden van de winkel zou kunnen betekenen dat wij niet meer aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Anderzijds zijn we best wel een beetje trots op onze bijna 12 jarige aanwezigheid in Lingewaard. Wij hebben ons kleine steentje lokaal mogen bijdragen aan het bevorderen van het Fairtrade-geweten bij de grote winkel bedrijven en het winkelende publiek. Landelijk gezien hebben de Wereldwinkels dat voor elkaar gekregen.

En nu? Mist u straks ons sociale, mondiale concept lokaal in Lingewaard? Bent u toch op zoek naar zo’n uniek en specifiek wereldwinkelgeschenk? Dan kunt u in de regio terecht bij collega-wereldwinkels zoals in: Elst, Arnhem, Velp of “Google ”even op: Wereldwinkel.

Tot slot dankt het bestuur van de Stichting Wereldwinkel Lingewaard al haar vrijwilligers die zich in al die jaren, heden en in verleden, belangeloos hebben ingezet. Het was de moeite waard !