Omroep Lingewaard

Smartlappen Feest Huissen als Vrienden van Amstel Live

Op zondag 31 maart is er een primeur te beleven bij De Buitenpoort, namelijk het Smartlappen Feest Huissen. Tal van zangeressen en zangers uit het stadje zingen de beste meezingers van eigen bodem. Vanaf 13.00 uur met onder meer Ingrid Striek, Nico Peters, Lindy Kloppenburg, Helmut en Femke Kempkes en Glenn van Dijk.

Op de poster van het nieuwe evenement een mooie dame die huilt. Symbool voor de tranentrekker. Of de smartlap of Hollandstalige meezinger, zo u wilt. Die worden op zondag 31 maart a.s. bij De Buitenpoort gezongen door artiesten uit Huissen die normaliter eigenlijk alleen pop- en rockmuziek zingen. Ze stappen voor deze middag even uit hun zogeheten comfort zone en wagen zich aan het Nederlandse lied.
Ze steken hun nek uit en durven zich bloot te geven op het podium (figuurlijk dan) met nummers die ze anders toch echt links laten liggen. Zoals Ingrid Striek, bekend  als Cher en zangeres van onder andere soul-, jazz- en popklassiekers. Maar hoor haar eens ‘Ik doe wat ik doe’ of ‘Dokter Bernhard’ ten gehore brengen: wauw!
En luister Nico Peters van The Trammps Tribute en rockband Jangle eens Andre Hazes en Bløf zingen. Maar ook: Lindy Kloppenburg van The Voice als Willeke Alberti, rockchick Femke Kempkes als Tino Martin en talent Tatum Vasseur als Voice-finalist Samantha Steenwijk.

Gratis toegang
En wat te denken van Glenn van Dijk (o.m. ‘Handjes’), Helmut Kempkes (Ome Cor) en Martijn Schenk (o.a. De Slubkes) en Hans Schmeinck (Lowlands). Iedere zanger(es) zingt meerdere nummers en er zijn een aantal duetten. De losse sfeer van de optredens doet denken aan Vrienden van Amstel Live. Het (grote) podium bij De Buitenpoort is in stijl (denk: bruine kroeg) en op het terras is een mini-podium.
De  artiesten zingen niet alleen traditionele tranentrekkers, ook recente Hollandstalige meezingers en Nederpophits. Ze brengen hun enthousiasme over het publiek, dat niet anders kan doen dan meezingen. Gratis toegang! De start is om 13.00 uur, ook het begin van de koopzondag in Huissen-centrum. Wees op tijd om geen optreden te missen!

Topzangeres Ingrid Striek (the Dutch Cher) is een van de negen artiesten op het Smartlappen Feest