Omroep Lingewaard

Sociaal Domein in beeld: Werken in Lingewaard

De Gemeente Lingewaard heeft in samenwerking met verschillende partners en inwoners filmpjes gemaakt over het sociale gezicht van Lingewaard. Wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal op het gebied van Wonen, Werken, Welzijn en Zorg in onze mooie gemeente? De komende maanden wordt iedere twee weken een onderwerp uitgelicht. Nu de tweede film en dus het tweede onderwerp uit de reeks van zeven, namelijk: “Werk”.

Een afstand krijgen tot de arbeidsmarkt. Niemand wil het, en toch kan het iedereen overkomen. Wanneer je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, is het vaak moeilijk om weer aan het werk te komen. Het is daarom belangrijk dat er bedrijven zijn die deze mensen weer een kans geven. Gelukkig zijn er in Lingewaard meerdere bedrijven die plaats bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kids-F uit Huissen is een voorbeeld van zo’n bedrijf. Twan van der Wouw, directeur van Kids-F, vertelt in een korte film over zijn beweegredenen om  deze mensen weer een kans te geven. Zo zegt hij: “Kijk niet naar de belemmeringen van een persoon, maar naar de kansen. Iedereen kan wat. Daar moet je vanuit gaan en van daaruit kun je bouwen”.

De gemeente Lingewaard zet zich samen met werkgevers in om zoveel mogelijk werkplekken te kunnen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Heb jij ideeën om de gemeente hierbij te kunnen helpen? Neem dan contact met de gemeente via de website van de gemeente: www.lingewaard.nl, of door te bellen naar (026) 32 60 111.

Ben je benieuwd naar de film van Twan van der Wouw van Kids-F? Kijk dan op www.youtube.com/gemLingewaard, of ga naar de Facebookpagina van de de gemeente: www.facebook.com/Lingewaardgem.

_____________________________________________________________________