Spectaculaire overwinning RKHVV tegen MSC

De eindsprint kon worden ingezet door alle 14 ploegen in de zondag hoofdklasse C. Met nog vier speelronden te gaan stond er voor alle ploegen nog wat op het spel. Met name de strijd om de 3e periode ligt nog helemaal open voor RKHVV, daarin is er waarschijnlijk nog een vervangende periode te verdienen. En dan zijn er nog zes ploegen die moeten vrezen voor degradatie. Voor de titel heeft SWZ Boso Sneek de beste papieren, achtervolger MSC hoopte op een misstap van de koploper, zodat de druk verder opgevoerd kon worden. De beslissende fase was dus aangebroken, de prijzen gaan verdeeld worden en de beslissingen gaan vallen de komende weken. De ploegen die de beste eindsprint hebben worden ongetwijfeld spekkoper. Na afloop van de wedstrijden zal er weer wat meer duidelijk worden en zullen er weer vragen beantwoord worden. Het mag duidelijk zijn dat ons weer een boeiend voetbalweekend zou worden. Bij MSC lijkt de laatste weken wat zand in de kampioensmotor te zijn gekomen gezien de vorige resultaten en berichten over het vertoonde spel. De laatste weken loopt het stroever bij MSC en morste het punten. Daardoor lijkt de titeldroom van de ploeg uit Meppel uiteen gespat.
Onder een heerlijk lentezonnetje begonnen MSC en RKHVV aan de wedstrijd en RKHVV ontsnapte in de 8e minuut al aan een achterstand. MSC startte furieus. Camiel Fidom kopte een goede voorzet van Bjorn Bakker op de paal. In de 18e minuut weer een grote kans voor MSC. De verdediging van RKHVV stond even niet op te letten bij een snel genomen vrije trap. Maar Jos Fidom schoot geheel vrijstaand tegen de paal. Vervolgens bleef MSC de druk opvoeren en RKHVV leek klaar te zijn voor de sloop. Het was wachten op één of meer doelpunten voor de ploeg van trainer Leo Blom. RKHVV had duidelijk moeite met hun spelletje van lange en hoge ballen en veel lengte in deze tegenstander. In de 32e minuut redde RKHVV doelman Jop Hemink  zijn club door een inzet van Justin Benjamins miraculeus met zijn voet tegen te houden. RKHVV deelde wel een aantal plaagstootjes uit via de razendsnelle Keverley Albertus.Het lijkt wel of hij voetbalschoenen aan heeft van hazenleer, hij kan ontzettend hard lopen maar echt gevaarlijk waren ze niet. Dan vlak voor de rust in de 43e minuut. Maray Vahlkamp wordt op links feilloos aangespeeld, controleerde de bal, en kapte schitterend een aantal MSC verdedigers uit en schoot de bal laag en hard in de verre hoek achter de kansloze MSC doelman Marc Holterman 0-1. Met deze gelukkige voorsprong voor RKHVV gingen beide teams rusten.
Na de rust ging MSC alles of niets spelen op een goed resultaat. Maar RKHVV beet zich net zo vast in de ploeg uit Meppel als een jachtluipaard die een malse prooi had verschalkt. Met een tomeloze inzet gingen de Huissenaren de strijd aan. Maar kansen waren er niet zoveel meer voor MSC. RKHVV had de wedstrijd veel beter in handen en was tactisch en voetballend de betere ploeg en Leon Pruis en Maray Vahlkamp de Huissense strategen strooide op het middenveld met passes zoals “zwarte piet” met zijn pepernoten in de maand december. In de 63e minuut wordt er nog een inzet van Jos Fidom van de doellijn gehaald en één minuut later kopte dezelfde Fidom in een grote stofwolk steenhard tegen de onderkant van de lat. MSC wilde met alle geweld de gelijkmaker forceren en ging risico’s nemen in de verdediging waardoor RKHVV veel ruimte kreeg voorin. Maar de ploeg van Fans Koenen ging hier onzorgvuldig mee om. In de 89e minuut had de wedstrijd een beslissende wending moeten krijgen. De ingevallen Joep Pruijn miste geheel vrijstaand voor MSC doelman Marc Holterman jammerlijk. Even later in de 90e minuut dan toch de gelijkmaker op het scorebord. Vincent Oosterkamp schoot de bal met de moed der wanhoop hard en laag onhoudbaar langs RKHVV doelman Jop Hemink 1-1. Om toch nog de overwinning uit het vuur te slepen en blijven meedoen om de titelstrijd ging de hele luchtmacht van MSC mee naar voren voor het beslissende doelpunt. Maar tot grote ontgoocheling van heel MSC viel het doelpunt aan de andere kant. Ver in blessuretijd in de 95e minuut counterde RKHVV er uitstekend op los en Joey de Haan schoot de titelaspiraties van MSC aan diggelen 1-2. Dit doelpunt leidde tot een ware vreugde explosie bij spelers, begeleiding en de vele meegereisde supporters, en niet te vergeten een delegatie aan jeugd spelers die waren meegereisd naar Meppel.
Het was bijna niet meer voor te stellen dat RKHVV kon winnen in Meppel. Maar door deze fraaie overwinning is RKHVV dicht bij een plaats in de nacompetitie gekomen voor promotie naar de topklasse en er zijn van die dagen dat alles meezit. Er volgen nog drie spannende wedstrijden met komende zondag 26/04 de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde FVC uit Leeuwarden.