Spectaculaire winst dames RKHVV

RKHVV speelde vorig weekend in een spectaculaire wedstrijd gelijk in Sittard tegen Fortuna Sittard 3-3. Deze zaterdag kwam Oranje Nassau uit Groningen op bezoek in Huissen. Oranje Nassau was de nummer laats op de ranglijst. Een gemakkelijke wedstrijd zou je denken voor de Huissense vrouwen. Maar gemakkelijk ging het niet. Ze waren wel de bovenliggende partij en kregen ook een aantal goede kansen om de score te openen. Maar de Groninger doelvrouwe Brenda Kuipers keepte een prima eerste helft. De ploeg uit Groningen gooide alles in de strijd om met een goed resultaat uit Huissen te vertrekken. Vlak voor de rust kwamen ze zelfs op een verrassende voorsprong door miscommunicatie in de Huissense verdediging 0-1.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Oranje Nassau dat met kunst en vliegwerk overeind bleef. Het duurde tot twaalf minuten voor tijd voordat RKHVV op gelijke hoogte kwam. Renee de Vries scoorde uit een scrimmage de gelijkmaker 1-1. Vervolgens werd de druk op het doel van Oranje Nassau steeds groter. Vlak voor tijd was dan eindelijk de beslissende treffer voor RKHVV. Carolien Filippo schoot de bal vanaf de zestienmeter fraai achter de doelvrouwe van Oranje Nassau 2-1. Ver in blessuretijd maakte Patricia de Vrij aan alle onzekerheid een einde door er 3-1 van te maken. Door deze overwinning blijft RKHVV op de tweede plaats staan in de topklasse en doet volop mee met de bovenste plaatsen.

Tekst: Willy Sluiter / RKHVV.