Omroep Lingewaard

Sponsorloop 27 maart IKC De Doornick in Doornenburg…

Het vastenproject van IKC De Doornick uit Doornenburg staat dit jaar in het teken van de stichting OOG (Ontwikkeling en Onderwijs Gambia) uit Overasselt.

Deze stichting zet zich in voor jonge moeders in Gambia door samen met deze moeders een stuk land te leren verbouwen. Zij kunnen daar leren om groente te verbouwen en de opbrengst te verkopen op de lokale markt. Van deze opbrengst kunnen zij in hun levensonderhoud voorzien. Op die manier krijgen de kinderen voldoende te eten en kunnen zij naar school. De stichting zorgt ook voor de schoolvoorziening. Voor meer informatie over de stichting kunt u kijken op http://www.stichting-oog.nl.

De kinderen van IKC De Doornick gaan zich middels projecten binnen de school oriënteren op het land Gambia en de stichting. Ook gaan ze schoolmaterialen zoals schriften, stiften en potloden verzamelen voor de kinderen uit Gambia. Ze eindigen het project met de sponsorloop.

De opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop op dinsdagmiddag 27 maart a.s. zal geheel ten goede komen aan stichting OOG. De kinderen hebben zich hiervoor per rondje laten sponsoren. Vanaf 13.00 tot 14.50 uur zullen alle kinderen van groep 1 t/m 8 hun rondjes om de school lopen voor het vastenproject.