Omroep Lingewaard

Start inschrijving  Gendtse Paarden- en Ponykeuring…

Niet de verkoop, maar de keuringen staan centraal op de Gendtse Paarden- en Ponykeuring. Op kermisdinsdag 27 augustus wordt de Dorpstraat in Gendt weer ingericht als een sfeervolle manege. De inschrijving is geopend. Tevens is de lotenverkoop gestart van de honderdste Gendtse Paardenverloting. Nieuw is dat de trekking tijdens de keuring wordt gehouden. In de Dorpstraat onder toezien oog van de notaris én het publiek. De hoofdprijs is een reischeque ter waarde van 500 euro.

Er wordt gekeurd in leeftijdscategorieën. Er zijn prijzen te winnen in de rubrieken Shetlander mini, midden en groot, Welsh, Harlinger, Hackney, KWPN, Fries en overige rassen. Premie voor deelname bedraagt 10 euro. Vanaf 10.30 uur is een veearts de deelnemende paarden en pony’s gratis na te kijken. 

Stichting Paarden- en ponykeuringen doet een oproep om bij aanmelden extra info over het paard of pony te geven zodat de spreekstalmeester in staat is met extra info het publiek zo veel mogelijk bij de keuring te betrekken. Inschrijving sturen naar [email protected].

Gezien het succes van de eerste editie van ‘Versier je pony’, is de wedstrijd voor kinderen geprolongeerd. Dit jaar belooft de organisatie dat de wedstrijd nog groter gaat worden met wederom een aantrekkelijke prijzenpot.

Foto: De keuringen staan centraal op kermisdinsdag in Gendt. (foto Sjaak Veldkamp)