Omroep Lingewaard

Startsein bouw sportcomplex v.v. Jonge Kracht  Huissen  

Na het veelbesproken definitief akkoord voor een nieuw sport- en trainingscomplex is door  Stelis Vastgoedontwikkeling B.V. direct gestart met de bouw. Wethouder Johan Sluiter van  Gemeente Lingewaard heeft samen met voorzitter van v.v. Jonge Kracht Lambert  Neijenhuis en Anton van Wijk van Stelis Vastgoedontwikkeling B.V. het startsein gegeven  op de bouwplaats. 

 

v.v. Jonge Kracht viert 75-jarig jubileum 

Voetbalvereniging Jonge Kracht bestaat sinds 6 oktober 1945 en is met ruim 800 leden  flink uit haar jasje gegroeid op het huidige terrein aan de Bloemstraat.  Het nieuwe sportcomplex is ruim opgezet en wordt voorzien van een ruime kantine met  zicht op alle voetbalvelden, 12 grote kleedkamers, een overdekte tribune, meerdere  siertribunes en een comfortabel zon-gericht terras. Er zijn 4 gloednieuwe speel- en  trainingsvelden, waarvan er 2 zijn voorzien van kunstgras. Hierdoor kunnen de leden zo  goed als het hele jaar door trainen en wedstrijden spelen. 

Groen licht nieuwbouw Slingerbos 

Anky van Wijk van Stelis Vastgoedontwikkeling zegt: “Start bouw van het sportcomplex is  een mijlpaal voor sportief Huissen en ook heel goed nieuws voor het aangrenzende  nieuwbouwproject Slingerbos. Dit project is afhankelijk van de verplaatsing van de  voetbalclub. Nu wij als ontwikkelaar van Slingerbos ook verantwoordelijk zijn voor de bouw  van het sportcomplex, houden we alles in eigen hand. We zijn blij als we na de  vergunningenprocedure eindelijk het project Slingerbos naar buiten kunnen gaan  communiceren.”  

De bouw van het sportcomplex zal 9 maanden in beslag nemen. De feestelijke oplevering  staat gepland voorjaar 2021.