Omroep Lingewaard

Stichting Honderdmorgen stopt activiteiten

De Stichting Honderdmorgen is in 2004 opgericht in nauwe samenwerking met de Doornenburgse kunstenares Marjo Wiltingh (Zepplinn, Zin in Vormgeving) om kunstmanifestaties en culturele evenementen in de Lingewaard te organiseren. In de loop van de jaren zijn er diverse evenementen tot stand gebracht, gefinancierd door samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven en met behulp van (vooral) gemeentelijke subsidies. Manifestaties als ‘Beelden op de oever’ (2007), ‘Zwervende Erven’ (2010) , ‘Het Geluk van Lingewaard’ (2013), ‘Waalweelde’ (2014) en ‘Route Redoute’ (2016) hebben aldus – al dan niet in een groter samenwerkingsverband – vorm gekregen.

Van het organiseren van een nieuwe versie van Het Geluk van Lingewaard is het echter niet gekomen. Dit omdat Marjo Wiltingh als drijvende uitvoerende kracht na een verkeersongeval niet langer beschikbaar bleek. De stichting is er na uitgebreide inspanningen – samen met Stichting Welzijn Lingewaard – niet in geslaagd om opvolging te vinden. Daarop heeft de stichting Honderdmorgen besloten haar activiteiten stop te zetten.

Om de afgelopen 16 jaar op passende wijze af te sluiten is er een afscheidsevenement georganiseerd met het onthullen van het beeld van winnende Redoute in de Kerkstraat in Doornenburg, een bijeenkomst in het Schutterijgebouw van Doornenburg en het samenstellen van een herinneringsbrochure.

Door de maatregelen van het Covid-19 virus heeft het stichtingsbestuur echter moeten besluiten alle fysieke evenementen te annuleren. Het Redoutebeeld in de Kerkstraat in Doornenburg is geplaatst en dit kunt u vanzelfsprekend op een gepast moment gaan bekijken.

U kunt een exemplaar van de herinneringsbrochure verkrijgen in het gemeentehuis, de bibliotheek of in het wijk-/cultureel centrum in uw woonkern.

Namens het bestuur van de Stichting Honderdmorgen,

Nanke den Daas, voorzitter