Omroep Lingewaard

Stoom afblazen……..

Het was me het dagje wel vandaag……..!  In Lingewaard werd op sommige plaatsen een tropische temperatuur van 35 graden Celsius bereikt. “Pffffffffffffffffffffff, wat is het warm”, was een veel gehoorde klacht vandaag. Ik denk dan wel eens: “Het is ook nooit goed!”
Het is óf te warm óf te koud, óf te nat, óf te droog, óf ……… vult u zelf maar in.
Hoe dan ook, er was weer “iets” om over te praten. Niet dat er niets anders in onze mooie gemeente gebeurd, maar het lijkt wel of het mopperen en het klagen ons met de paplepel is ingegoten. Is het immers geen veelgehoorde klacht dat “het nieuws” of dat nu op wereld- of lokaalnivau gebeurd, vaak negatief is? Er is altijd wel ergens commentaar op te leveren.

Daarom vandaag een simpele remedie: Stoom afblazen, gesymboliseerd met deze prachtige foto van onze fotograaf Fons Sluiter die ik de titel “stoom afblazen” heb gegeven. In een prachtige natuurlijke omgeving dendert dit briezende hete zwarte nostalgische en rookspugende monster over de rails naar zijn bestemming. En nee, we denken nu even niet aan luchtverontreiniging, de uitstoot van fijnstof en Co2, het gebruik van fossiele brandstof, de belasting van het milieu of………

Ik nodig u uit om de schoonheid van deze foto te ontdekken en gewoon even een paar seconden (mag ook wat langer zijn) te genieten van dit schitterende plaatje.

Vind u dit plaatje net zo schitterend als ik? Laat dit dan blijken door een “like” op onze Facebookpagina. Vind u dit hele verhaal maar onzin? Stuur dan een mailtje naar info@omroeplingewaard.nl en vinden wij wellicht een aanleiding voor een interview.

Hans Kleefman, eindredactie Omroep Lingewaard
Foto: Fons Sluiter

Stoomtrein vertrekt vanaf het station in de Harz.