Omroep Lingewaard

Stroopwafels – goed voor Neia (…)

Neia is een meisje van bijna 9 jaar en heeft een energiestofwisselingsziekte. Bijna 50% van deze kinderen haalt de 10 jaar niet, en 70% de 18 jaar niet. Waarom niet? Het antwoord is simpel: om deze beroerde ziekte te lijf te gaan is een duur, nog in de ontwikkelingsfase verkerend medicijn nodig. En dat is meteen ook de reden waarom ik mij heb voorgenomen om met een aantal mensen het bedrag van 18.000 euro binnen te halen!

Neia en haar ziekte
Neia heb ik leren kennen via een vriendin, de tante van Neia. Ik heb Neia een aantal keren mogen ontmoeten. Soms is ze heel vrolijk en energiek, en dan ineens is alle energie verdwenen en komt ze weer in haar rolstoel terecht. Dit gaat je wel aan het hart, reden waarom ik en mijn actie-maten graag de nodige energie inzetten om geld binnen te halen voor het dure medicijn! En om het beeld compleet te maken: Neia is ook nog eens erg kwetsbaar voor veel andere ziektes, zo heeft ze onlangs bijvoorbeeld een buikvirus opgelopen. Het herstel duurt daarbij weer veel langer dan bij een verder gezond kind. Dus dat is het extra probleem.

Het team en de acties
Wij als Team Forza 4 Neia (www.forza4neia.nl) gaan 3 dagen, te weten van 7 t/m 9 september, naar Italië om daar te wandelen, te fietsen, of te rennen. Mijn persoonlijke keuze was om 3 dagen te gaan fietsen. Elke dag een col: de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia.

De acties
De stroopwafelactie, een succes bij mijn Bemmelse hockeyteam L-Stars, maar op-is-op. En dat geldt ook voor de paasbrodenactie. Maar voor de wandeltocht op 25 juni in Mill zijn nog plekken vrij. En kijk eens naar de veiling-met-lunch: forza4neia op 21 mei te Mill, zie www.veiling4forza.nl voor alle informatie, er zijn ook hier dus nog plekken vrij. En dan de gsm-actie: lever je oude gsm in bij een van de Repair cafés in Lingewaard. En ten slotte volgt er nog een mooie statiegeld-flessen-actie bij de AH in Bemmel, Gendt, Arnhem en Schuitgraaf, maar in Huissen kun je nu al terecht bij AH.

Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk een grote of kleine donatie doen. Ga daarvoor naar een van beide websites: www.forza4neia.nl of www.forza4energy4all.nl het wijst zich vanzelf.
We hebben nu ruim 13.000 van de 18.000 euro binnen, maar er moet nog veel meer geld bij om te zorgen dat er een betaalbaar medicijn komt dat deze kinderen weer laat leven en ook weer kind laat zijn!

Foto: © Ed van Eechoud

Bij voorbaat heel veel dank voor deelname aan een actie en/of een donatie via een van de websites. Iwan Kersten