Omroep Lingewaard

Struinen door het winterse polderlandschap…

Ontdek de boeiende en veelzijdige natuur in Lingewaard! Zondagmiddag 21 februari organiseert Lingewaard Natuurlijk een struintocht door de ruigte van het ooibos, langs oude kleigaten en de vroegere rivierloop in Bemmel.

Onder begeleiding van de natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk ontdekt u de fascinerende natuur. Onderweg vindt u zeker sporen van reeën in het bos, beverburchten en wissels langs de kleigaten en er zijn veel vliegende wintergasten te vinden bij de zandwinplas. Mogelijk treffen we een verliefde vos op ons pad en is de eerste kievit aan het buitelen boven de wei.

Vertrek vanaf de Veldschuur Bemmel
Trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Vanaf 13.45 uur staat de thee en koffie klaar in de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel. Rond 16:00 uur zijn we weer terug bij de Veldschuur. De kosten zijn € 6,- per persoon, kinderen betalen de helft. Aanmelden is niet nodig. Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Voor inlichtingen: Ben Cornelissen 06 – 44870449.