Omroep Lingewaard

Succesvol Benefiet jeugdtoernooi

Op zondag 8 maart 2020 organiseerde Overbetuwe4Ambon i.s.m. de voetbalclubs Elistha en Spero een groots benefiet jeugdtoernooi. Dit vond plaats op Sportpark de Pas op de velden van SC Elistha. Dit jeugdtoernooi is één van vele acties ten bate voor de Molukken.
Deelname van SC Elistha en SV Spero werd internationaler gemaakt door deelname van het Voetbalteam Haiti en de landelijke Molukse Jeugdvoetbal selectie. Van Elistha nam JO15-1 deel.

Elistha en Spero pakten groots uit met heerlijke Molukse lunches.

Het Benefiettoernooi heeft €875,35 opgeleverd. Dat bedrag heeft ervoor gezorgd dat de total teller van initiatieven van Overbetuwe4Ambon over de €10.001,- is gegaan.

De opbrengst gaat net als giften van de bezoekers en de beide Elster clubs naar de wederopbouw voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken. Na de aardbeving in september 2019 was de schade en trauma enorm. Dagelijks waren er nog vele naschokken te voelen. Men was bang voor tsunamis en vluchtte massaal naar hoger gelegen gebieden. Kinderen krijgen onderwijs in kampen en ouderen hebben te kampen met trauma’s. 
Er is nog veel hulp nodig ook voor de wederopbouw. Wij hopen met deze gezamenlijke activiteit een mooie bijdrage te hebben geleverd voor de mensen op de Molukken.

De veiling van gesigneerde voetballen van NEC, VITESSE en De Graafschap brachten op 8 maart respectievelijk €50,-, €100,- en €33,- op. Daarnaast heeft Salas Catering een belangrijke financiële bijdrage geleverd.