Omroep Lingewaard

Supertrio lachspiermasseurs in De Buitenpoort

HUISSEN – Een avondje onbedaarlijk lachen en even je zorgen vergeten? Ga dan op donderdag 13 december naar de Comedy Night in De Buitenpoort. Maar liefst drie topcomedians zorgen voor (absurde) humor en laten je met een blij gemoed huiswaarts keren. Maak op onnavolgbare wijze kennis met: Jeroen Leenders, Johan van Gulik en Paul London!

Te beginnen met Jeroen; afkomstig uit België en ondertussen een vaste waarde in het stand-upcomedycircuit. Toch blijft hij het spannend houden, onder meer met een cabaretvoorstelling! Getiteld: The Jeroen Leenders Experience. Verwacht geen braaf uitgewerkt verhaal of rode draad en absoluut geen geniaal in elkaar geknutselde kunstwerkjes. ‘Lower your expectations’, zegt ie zelf, en wordt omvergeblazen door zijn pure, ruwe en totaal gestoorde visie op de mens en maatschappij. Het Belgische dagblad Het Nieuwsblad: ‘Superieure stand up comedy met een gitzwart randje’.  

Nee, dan Johan. Deze Amsterdamse lachspiermasseur zaait al jaren dood en verderf in comedyland. Hij is de overtreffende trap van grappig. Hij gaat geregeld door de bodem van de goede smaak heen en zijn grappen zijn soms grof tot op het bot, tegen het ontoelaatbare aan. Maar hij trekt daarbij zo’n onschuldig gezicht, dat je hem gelijk vergeeft. Zelfs al zou je een hekel hebben aan ‘020’ dan ga je nog van hem houden. Zijn tongval is herkenbaar en zijn verschijning is ronduit hilarisch. Hij raakt je, pakt je in en verleid je. Ruwe bolster, blanke pit en een hart van goud. Met zijn Amsterdamse humor betovert hij een bomvolle zaal of een klein gezelschap.

Paul London is op verschillende plekken in het land te zien als vaste Master of Ceremony (MC) en deze avond dus ook weer in De Buitenpoort. Inmiddels is hij ook in het comedycircuit een regelmatige ‘stand-upper’. Onlangs heeft hij voor het goede doel nog opgetreden in een dierentuin. Huh? Dierentuin? Mag Paul wel even uitleggen op donderdagavond 13 december. Foyer open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Kaarten  via www.debuitenpoort.nl.