Omroep Lingewaard

Taart voor de politie 

Persbericht ‘Betuwe On Stage’

Politie Rivierenland West is 100e deelnemer Betuwe On Stage
Senna uit Bemmel en Jasmijn uit Lent, 3e jaars vmbo-t leerlingen van het Citadel College, boden de politie Rivierenland West een feestelijke taart aan. Politie Rivierenland West meldde zich aan als 100e beroepsbeoefenaar aan Betuwe On Stage. Op het Betuwe On Stage Beroepenfeest spreken leerlingen met een beroepsbeoefenaar en maken ze een match. Bij een match komt de leerling tijdens de Doe Dag op werkbezoek.

Spanning en sensatie
Op het bureau in Elst vertellen de agenten aan Senna en Jasmijn hoe zij tot hun beroepskeuze kwamen. Jurgen koos voor sensatie en spanning. Collega Rob wilde mensen het gevoel geven veilig te zijn. Nu is Rob actief in de ME. Zo is hij is dit jaar bij de landelijke Sinterklaasoptocht en bij de wedstrijd Badr Hari en Rico. 

Wees gretig
De agenten hebben een aantal tips voor Senna en Jasmijn: Zoek goed uitzoeken waar jezelf blij van wordt en waar je talenten liggen. Weet met welke beroepen je wilt spreken en welke vragen je wilt stellen. Wees zelf gretig tijdens het beroepenfeest. Toon interesse, laat merken wanneer je graag een match wilt. Jasmijn vertelt dat ze hoopt in contact te komen met een ambulanceverpleegkundige en Senna met een gezinscoach.

Ook meedoen
Wilt u ook meedoen als beroepsbeoefenaar en jongeren helpen bij hun beroepskeuze en netwerk? Betuwe On Stage zoekt nog diverse beroepen. Elk beroep is welkom. Leerlingen hopen o.a. op een kapper, sportdocent, ict-medewerker, interieurstylist, grafisch vormgever. Aanmelden kan via www.betuweonstage.nl