Thetis blijft koploper…

Thetis Heren 1 blijft ondanks nederlaag koploper 1e Klasse District Oost
Na een reeks van 10 ongeslagen wedstrijden vertrekken de mannen van Thetis naar het achterhoekse Winterswijk. Waar de thuiswedstrijd in de laatste seconde werd verloren, is de Gendtse koploper van de 1e klasse district nu vastberaden om een appeltje met WWV te schillen.

De verdediging werpt dit seizoen zijn vruchten af. Door strak te verdedigen zonder een overtreding te maken krijgen de tegenstanders weinig kansen tot scoren. In de aanval kan nog het een en ander nog geschaafd worden. Daarom waren de woorden van coach André voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. Zuinig zijn op de bal en spelen met veel variatie in de aanval.

In de eerste periode kwamen de mannen van Thetis niet goed uit de startblokken. De variatie in de aanval was ver te zoeken. Voorin werd er weinig bewogen en veel aanvallen waren makkelijk te onderscheppen voor de verdediging. Na 4 minuten spelen stond er een 3-0 voorsprong voor WWV op het scorebord. In de laatste minuut van de eerste periode was de 0 van het scorebord af en was de schade enigszins beperkt gebleven.

Tijdens de periodewissel wisten de mannen van Thetis dat het vooral in de aanval een stuk beter moest. WWV speelde een zoneverdediging waardoor het in de eerste periode alleen op schoten uit de tweede lijn aankwam. Er werd afgesproken om veel in te zwemmen richting de midvoor positie om zo meer vrijheid te creëren. Tijdens deze periode wisten beide teams 1x te scoren als gevolg van een man meer. Tussenstand: 4-2 voor de thuisploeg.

De derde periode was een kopie van de periode hiervoor. Er gebeurde weinig spannende dingen en er werd aan beide kanten weinig gescoord. Thetis wist de achterstand iets terug te dringen tot 6-5 en gingen daarmee de laatste periode in.

Er werd afgesproken om nog 6 minuten te knallen en er met de winst vandoor te gaan. Het was een periode waar aan beide kanten veel doelpunten werden gemaakt en waarbij de stand gelijk op bleef gaan. Met nog 1:11 op de klok en een 9-8 achterstand kreeg Thetis een man meer en vroeg daarbij een time-out aan. Deze werd gescoord en met een gelijke stand klonk het signaal voor de laatste minuut. Echter wisten we laatste minuut de gelijkstand niet te behouden om te zetten naar winst. WWV kreeg met nog 12 seconden een man meer en wist deze in de laatste seconde te benutten.

Ondanks de nederlaag blijft Thetis toch de koppositie in de 1e klasse district behouden. De nummer 2, Proteus uit Twello, wist niet te winnen van DWV en blijft dus nog steeds op 2 punten achterstand.

A.s. zaterdag komt ZEW uit Ermelo op bezoek bij Laco in Bemmel. Aanvang: 18:45 uur.