Omroep Lingewaard

Thetis Heren 1 behoud positie als koploper…

Persbericht Thetis
De eindstreep komt dichter en dichterbij voor de mannen van Thetis, maar nog niets is zeker. Elke wedstrijd die nog op het programma staat is een finale waar hard voor gewerkt moet worden. De wedstrijd van afgelopen weekend tegen ZEW uit Ermelo was daarop geen uitzondering.

De opdracht was duidelijk van coach André Milder: de keeper van ZEW uitspelen. Het was de vorige keer in Ermelo duidelijk geworden dat deze keeper goed is in het eruit houden van schoten van de tweede lijn. De mannen van Thetis zouden dus goed zwemwerk en strakke passing in hun spel moeten brengen om doelpunten te maken.

Door een goede verdediging bleef het doel van Thetis in de eerste periode schoon. Daarentegen waren de aanvallen minder geslaagd. Door hard werken creëerde Thetis veel kansen, die helaas niet allemaal resulteerden in doelpunten. Het lukte Thetis toch een aantal keer de bal in het net van ZEW te krijgen. Deze periode werd afgesloten met een 2-0 voorsprong.

In de tweede periode kreeg ZEW meer grip op de wedstrijd. Veel aanvallen van Thetis werden afgeslagen. Ook hielp het niet mee dat de passing van Thetis verre van perfect was. In deze periode achtte coach André Milder het nodig om, na een uitsluiting van ZEW, een time-out aan te vragen. Dit komt niet vaak voor in de tweede periode. In deze time-out werd duidelijk gemaakt dat het spel van Thetis beter moet om winst te halen uit deze wedstrijd. Desondanks werd er door Thetis in deze periode niet gescoord. ZEW slaagde hier wel in, wat resulteerde in een ruststand van 2-1.

Na de rust speelde Thetis met meer focus. Voorin werd meer bewogen, dit ontbrak in de vorige periode, waardoor er een gezond aantal kansen ontstond. De verdediging bleef solide, ZEW had de gehele wedstrijd moeite hier doorheen te komen. Desondanks scoorde ZEW in de derde periode. Thetis scoorde twee maal. Eindstand na deze periode: 4-2.

Voor de laatste periode had Thetis één doel. Met volle inzet de wedstrijd afsluiten. Verslapping, in de laatste fase van de wedstrijd, zou een gelijkspel of nederlaag kunnen betekenen. Dit hadden de mannen van Thetis goed tussen de oren geknoopt. ZEW slaagde erin om als eerste te scoren in de vierde periode. Dit maakte de wedstrijd zeer spannend. Niet veel later scoorde Thetis wat voor opluchting zorgde. Met nog een laatste doel van Thetis eindigde de wedstrijd in 6-3.

Door deze overwinning behoud Thetis de eerste positie in deze poule. Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De week daarop zullen de mannen van Thetis afreizen naar Putten om het op te nemen tegen Triton.

Periodestanden:

2-0, 2-1, 4-2, 6-3

Doelpuntenmakers:

Edo den Boef (2), Niek Berns, Joeri van Bon, Dennis Rikken, Raymond Rikken