Omroep Lingewaard

Thetis heren 1 moet nog 1 finale spelen om droom werkelijkheid te maken…

Persbericht Thetis Gendt

Afgelopen week maakten de heren zich mentaal en fysiek op voor de belangrijke wedstrijd tegen Proteus uit Twello. Met het einde van de competitie in zicht, en na al weken op nummer 1 te staan, is elke wedstrijd een finale in de race om het kampioenschap.

Onze laatste thuiswedstrijd was tegen Proteus, een geduchte tegenstander waartegen we de vorige wedstrijd in de laatste seconde de 3 punten hebben weten te bemachtigen. Na een week van tactische trainingen om de kracht uit de aanval van de tegenstander uit Twello te halen, waren de manschappen van coach André Milder er klaar voor.

Tijdens de voorbespreking werd er wederom benadrukt dat we vanaf seconde 1 geen steken konden laten vallen. In de eerste periode zaten de heren uit Gendt er gelijk bovenop, na meerdere goede aanvallen te hebben gespeeld met veel beweging, werden er voldoende kansen benut. Waar Thetis de laatste weken moeilijk uit de startblokken wist te komen, was daar tegen Proteus niets van te merken. Doordat ook Proteus kansen kreeg en deze benutte, werd het krachtsverschil nog niet in de score tot uitdrukking gebracht: 3-2 voor Thetis na de eerste periode.

Ondanks de vele uitsluitingen aan de kant van Thetis in de 2e en 3e periode, verliep het spel soepel. Thetis hield het hoofd koel en kon zo aan het eind van de derde periode een 7-4 voorsprong op het scorebord zetten. Tijdens de rust werd er besproken dat we op de zelfde weg door moesten blijven gaan, en er alles aan moesten doen om de punten in Bemmel te houden. Na nogmaals 6 minuten speeltijd, waarin beide teams elkaar fanatiek te lijf gingen, behaalde Thetis in het fluitsignaal de 8-5 overwinning.

De heren van Thetis konden opgelucht ademhalen, door deze 3 punten hebben ze nog 1 echte finale te spelen. De heren maken zich aankomende week op voor de uitwedstrijd in Losser. Een wedstrijd om het kampioenschap te beslissen, en promotie naar de 3e Klasse Bond te verdienen! Kom allen kijken en Thetis aanmoedigen! Zaterdag 30 maart a.s., 17:15 in zwembad Brilmansdennen (Bookholtlaan 11, Losser).

Periodestanden: 3-2; 5-3; 7-4; 8-5

Doelpuntenmakers: Sierd Heida (3); Wilco Rutten (2); Edo den Boef, Mark Verbaten en Niek van Bon (1)