Thetis heren 1 pakt 4 keer op rij 3 punten

De heren van Thetis namen het dit weekend op tegen Flevo H1. Na een heerlijk gevoel van de vorige week gewonnen wedstrijd tegen Proteus, lag er een nieuwe wedstrijd voor de deur. Een jeugdige tegenstander waarbij het voornamelijk 3 spelers waren die de doelpunten maakten.

Thetis begon de wedstrijd voortvarend, maar liet veel kansen onbenut. Door goed verdedigend werk werd de aanval van Flevo echter onschadelijk gemaakt, waardoor er, ondanks een man-minder situatie vlak voor het einde van de eerste periode, niet gescoord werd.

Coach Andre Milder wist in de rust het team op het hart te drukken dat ze slimmer moesten spelen en er meer gebruik van moesten maken van blokjes zetten voor het doel. Ook moest Thetis niet aan zichzelf twijfelen, en proberen iets beter te kijken naar de actie en reactie van de keeper van Flevo.

In de 2e periode kwamen er meer acties, mede doordat Thetis handiger en efficiënter gingen spelen. Hierdoor schoot Edo den Boef de 1-0 erin, snel gevolgd door de 2-0 van Wilco Rutten. In de slotfase van de tweede periode zorgde Mark Verbaten ervoor dat er 3-0 op het scorebord kwam.

De spelers van Flevo raakten lichtelijk gefrustreerd door hun eigen spel, waardoor zij als teamgenoten op elkaar begonnen te schelden. Tevens werd er bij elke beslissing van de scheidsrechters hevig geprotesteerd. Nu heeft Thetis juist dit seizoen geleerd om hierin niet in mee te gaan, maar hun eigen spel te blijven spelen.

De derde periode liep daarom gesmeerd. Thetis zou altijd zou moeten spelen; er werd goed gekeken en gewerkt voor elkaar, en er werd op de uitbraak gespeeld wat allemaal resulteerde in meerdere doelpunten. Zowel Niek Berns, Wilco Rutten, Niek van Bon en Edo den Boef scoorden in de 3e periode.

In de rust stond er 7-0 op het scorebord, en Thetis kreeg nogmaals op het hart gedrukt om de rust te bewaren en niet te ageren tegen beslissingen van de scheidsrechters. Vol goede moed gingen de heren van coach André Milder de laatste periode in.

De laatste periode golfde het spel op en neer, en wederom werden er aanvallend veel kansen onbenut. Flevo scoorden hun eerste doelpunt van de wedstrijd. Snel daarna had Thetis de overhand waardoor Edo den Boef wederom scoorde. Mark Verbaten schoot als slot nog een perfecte doelpunt van 9 meter in het doel.

Al met al een prima wedstrijd, met wel een paar verbeterpunten. Vanaf het begin van de wedstrijd een extra pass geven, anticiperen op het spel van de tegenstander en 100% scoringskansen moeten uiteraard gewoon afgemaakt worden.

Voor het eerst in 5 jaar tijd mogen we  op de 2e plek staan in de competitie. De heren van Thetis spelen volgend weekend wederom thuis, dan staat de wedstrijd tegen Losser op het programma.