Omroep Lingewaard

Thetis heren 1 voor de 9e wedstrijd op rij ongeslagen

Afgelopen wedstrijd reden de heren van Thetis 1 door de sneeuw naar De Grunte in Hardenberg. De eerste wedstrijd had Thetis thuis ruim gewonnen met 16-4. Desondanks laten de heren van De Grunte verassende sterke uitslagen zien wanneer zij thuis spelen, dus een overwinning in deze wedstrijd werd zeker niet als vanzelfsprekend beschouwd.

Wim Hollemans, de huidige assistent-coach, was dit keer de vervangende hoofdcoach voor de wedstrijd. De tactiek bestond vooral uit dynamisch spel en zorgen dat Thetis te allen tijde controle behield over de wedstrijd. Bovendien werd er extra benadrukt om geen commentaar te leveren op de arbitrage.

De wedstrijd startte aanvallend moeizaam voor Thetis. Toch werd al snel een 5-meter bemachtigd die helaas net te scherp (tegen de paal) ingeschoten werd. De openingstreffer werd snel daarna gemaakt door De Grunte. Hierna kwam Thetis ook op gang en de heren wisten de eerste periode dan ook af te sluiten met een score van 1-1.

De tweede periode werd wederom gestart met een 5-meter in het voordeel van Thetis. Deze bal wist de keeper wel te passeren. Thetis hield zich inmiddels aan de afspraak om dynamisch te spelen en dit leverde ook meerdere uitsluitingen op voor de heren van De Grunte. Thetis nam controle over de wedstrijd, en ondanks een tegendoelpunt  door De Grunte, wist Thetis deze periode af te sluiten met een 2-6 voorsprong.

Voor de derde periode had coach Hollemans een toegevoegde tactiek: De Grunte verwarren door snel verschillende verdedigingstactieken af te wisselen. Dit leidde tot de gewenste verwarring binnen De Grunte en hielp Thetis de controle over de wedstrijd te behouden. Deze periode waren uitsluitingen in beide teams aanwezig maar beide teams hadden moeite om de man-meer situaties te benutten. Thetis was wel het enige team dat deze periode de bal wist te scoren en de eindstand van deze periode was dan ook 2-9.

De vierde periode bevatte ook veel uitsluitingen en zelfs een strafworp tegen Thetis, die het net niet wist te raken. De wedstijd bestond voor de Thetis heren nu uit het volhouden van de huidige tactiek. De eindstand van de wedstrijd was 3-11.

Na het verlies van Proteus dit weekend, staat Thetis heren 1 nu met 2 punten voorsprong op de eerste plek. Niks is zeker in de competitie. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd Thetis H1 – DWV H1 op het programma.

Periodestanden: 1-1; 2-6; 2-9; 3-11.

Doelpuntenmakers: Wilco Rutten (4); Joeri van Bon (3); Raymond Rikken (2); Edo den Boef, Stijn van den Bergh (1)

Archieffoto © Monique Leunen