Thetis houdt kampioensdroom levend na spannende strijd in Emmeloord…

Na een hectische wedstrijd in Putten hoopten de heren van Thetis op een beter resultaat tegen het team van ZIGNEA. Met nog maar vier wedstrijden te gaan komt het einde van het seizoen in zicht en is Thetis vastberaden om in Emmeloord de punten te pakken. Van te voren hebben de aantal heren gezamenlijk gegeten en is er genoeg pasta doorheen gegaan, daar kon het in ieder geval niet aan liggen.

Voorafgaand aan de wedstrijd legde Coach André Milder de nadruk op een fel begin, direct vanaf het eerste fluitsignaal. Dit had vooral betrekking op de start van de vorige wedstrijd. Assistent Wim Hollemans attendeerde ons er tevens op om geen onnodige overtredingen te maken, de tijd loopt toch wel door was zijn advies.

Blijkbaar hadden de heren van Thetis niet goed opgelet tijdens de wedstrijd tegen Triton want in de eerste paar minuten komt ZIGNEA al op een 3-0 voorsprong. Gaten in de verdediging zorgde voor makkelijke schietkansen voor de thuisspelende ploeg. Pas in de derde minuut opent Raymond Rikken met een geplaatste bal de score voor Thetis. Uiteindelijk eindigt de eerste periode in een 4-3 achterstand. Een achterstand die de heren pas in de 4de periode weten te kantelen.

Aan het begin van de tweede periode gaat het nog gelijk op. Door het toedoen van Mark Verbaten en het mooi wegdraaien op de midvoor van Joeri van Bon staat het 5-5. Dit is het moment om afstand te nemen maar wederom blijkt dat ZIGNEA goed in de wedstrijd zit, 7-5. Pas in de 5e minuut van de 2eperiode ontstaat de eerste man-meer situatie in het voordeel van Thetis. Deze wordt echter niet benut en ZIGNEA loopt nog verder uit.

Coach André Milder was in de rust niet te spreken over de gang van zaken en liet dit ook duidelijk aan zijn spelers weten. Voor de wedstrijd heeft hij zijn team hier nog zo voor gewaarschuwd. Thetis moet, net zoals in de vorige wedstrijd, het in de laatste twee periodes laten zien. Na deze donderpreek beginnen de heren goed aan de derde periode. Het staat al snel weer gelijk maar ZIGNEA geeft zich nog niet gewonnen. Door een benutte man-meer en strafworp van lopen de heren van Thetis weer achter de feiten aan. Met nog maar 3 seconden op de klok eindigt de periode in 10-10 dankzij een prachtig afstandsschot vanaf eigen helft door Edo den Boef.

In de laatste periode gaat het weer gelijk op. Thetis profiteert echter van de gecreëerde man-meer situaties en loopt dan toch uit. Topscoorder Mark Verbaten verzegeld de wedstrijd en maakt ook maar liefst drie doelpunten in de laatste minuten, stand 12-16.

Wat maken de heren het toch weer onnodig spannend. Door binnen het team rust te bewaren en het geloven in een comeback (wat de heren ook al meerdere malen hebben bewezen) neemt Thetis de drie punten mee naar huis. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en om te beginnen aankomend weekend thuis tegen Proteus.