Omroep Lingewaard

Thetis houdt kans op unieke dubbel in District Oost…

Persbericht Thetis Gendt

Nadat het seizoen op een voor Thetis al fantastische manier geëindigd was (met het kampioenschap in de 1e Klasse District Oost en promotie naar de 3e Klasse Bond), hebben de manschappen van coach André Milder nu ook de bekerfinale van District Oost bereikt. De kans op een, voor Thetis, unieke dubbel blijft, met enkel de finale nog te spelen, zeer aanwezig.

Een aantal weken na het afsluiten v/d competitie in Brummen tegen De Spreng, werd duidelijk dat Thetis het in de kwartfinale van de beker (voor de 1/8e finale had Thetis een bye) in Nijmegen moest opnemen tegen Hydrofiel 2.

Tegen het 2e van de studentenvereniging uit Nijmegen ging het lang moeizaam voor de mannen uit Gendt. Het was duidelijk merkbaar dat de heren lang stil hadden gelegen en al een flinke tijd geen wedstrijd meer gespeeld hadden, want de automatismen in het spel werden pas in de derde periode v/d wedstrijd echt gevonden. Vanaf dat moment liep Thetis ook rap weg bij Hydrofiel, dat de heren van coach André Milder tot halverwege de wedstrijd zeer goed partij wist te bieden. Uiteindelijk kwam de klasse van de kampioen naar boven en werd de derby, die volgend jaar zomaar weer plaats kan vinden in de 3e Klasse Bond tegen het 1e van Hydrofiel, goed afgesloten met een degelijke 4-10 uitoverwinning. Een plek in de halve finale was hiermee een feit.

Loting voor de halve finale had Thetis gekoppeld aan De Woelwaters 1 uit Harderwijk. Tot twee seizoenen geleden speelden de Harderwijkers nog bij Thetis in de 1e Klasse District Oost, en met zelfs een aantal jaar ervaring in de 3e en 2e Klasse Bond in het team aanwezig, bleek dit een zeer beduchte tegenstander.

De wedstrijd afgelopen donderdagavond werd gespeeld in de thuishaven van Thetis, zwembad Laco Lingewaard te Bemmel. De plek, waar Thetis afgelopen seizoen slechts 2 wedstrijden niet wist te winnen. Dankzij het late tijdstip v/d wedstrijd, had niemand meer last van de ondergaande juni-zon, waarmee de omstandigheden ideaal waren voor een spannende halve finale. En spannend, dat werd het.

De wedstrijd was, vanuit Thetis perspectief, al veel beter dan in de kwartfinale tegen Hydrofiel, maar ook de tegenstand was een flink stuk sterker. Dit was te merken in de eerste helft v/d wedstrijd, waarin het de manschappen uit Gendt maar moeizaam lukte om afstand te nemen van de tegenstander uit Harderwijk. Met een compacte verdediging en een aantal grote, sterke aanvallende spelers, wisten de Harderwijkers lange tijd gelijke tred te houden met Thetis. Pas aan het eind v/d tweede periode, en het begin van de derde periode, wist Thetis een gat te slaan in de tussenstand: van 5-2 ging Thetis aan het eind van periode twee naar 7-3 om in de derde periode door te stomen richting een 9-5 voorsprong.

De spelers van De Woelwaters gaven echter niet op, en begonnen meer en meer fysiek spel te gebruiken om Thetis te ontregelen. Gelukkig voor coach André Milder is afgelopen seizoen gebleken dat zijn manschappen vooral met fysieke tegenstand en provocatie zeer goed kunnen omgaan, waardoor de overwinning, ondanks dat de einduitslag anders doet vermoeden, niet meer in gevaar kwam: 11-9 na vier enerverende periodes.

Met deze overwinning plaatste Thetis zich voor de 2e bekerfinale in 3 jaar, en houdt het de kans op de dubbel in de 1e Klasse District Oost, springlevend!

Thetis – Losser, waterpolo. Niek Berns. Archieffoto.