Omroep Lingewaard

Thetis knokt naar punt

Afgelopen zaterdag namen de mannen uit Bemmel het op tegen de Spreng uit Brummen. Na een periode van feestdagen mochten de heren weer aan de bak in een spannende wedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie. Voor de wedstrijd werden de heren verrast met taart namens de sponsor Constantijn Koen uitvaartverzorging, afscheidshuys Lingewaard. Dit als felicitatie voor het eerder behaalde winterkampioenschap.

De wedstrijd

Vol goede moed begonnen de heren aan de eerste periode. Het spel golfde op en neer en veel kansen werden door beide ploegen niet afgemaakt. Toch eindigden de heren van de Spreng de eerste periode met een 0-2 voorsprong.

In de tweede periode werd er, op aanraden van Coach André Milder, meer focus gelegd op een aanvallend spel. Goede aanvallen werden afgerond door Wilco Rutten en Dennis Rikken. Ook de Spreng wist weer te scoren en bracht zo de stand op 3-4 aan het einde van de tweede periode.

In de derde periode werden goede aanvallen afgemaakt en goede zwemacties werden beloond. Verdedigend stond alles goed en dit resulteerde in een voorsprong aan het einde van de derde periode. De stand was 6-5 in het voordeel van Thetis.

In de laatste periode was het erop of eronder. Thetis begon goed en wisten met doelpunten van Joeri van Bon en Sierd Heide de stand op 8-5 te brengen. Op dit moment kwam de Spreng weer tot leven en wisten zij tot anderhalve minuut voor het einde een voorsprong van 8-9 te maken.

Met een door richting veranderd afstand schot, bracht Wilco Rutten de stand op 9-9 gelijkspel. Tevens is dat ook de uitslag van de wedstrijd.

 

De competitie

Door deze uitslag staan de heren uit Bemmel op de 3e plaats in de competitie. Volgende week zondag speelt Thetis thuis in Laco Bemmel om 17:00 uur tegen de Houtrib uit Lelystad.

 

Doelpunten en periodestanden

Doelpunten Thetis: Wilco Rutten 5, Joeri van Bon 1, Sierd Heida 1, Dennis Rikken 1 , Raymond Rikken 1.

Periodestanden: 0-2 , 3-4 , 6-5 , 9-9.