Omroep Lingewaard

Thetis lonkt naar de Bondsklasse

De Woelwaters 1 – Thetis 1
Drie wedstrijden voor het einde van de competitie, stond voor de heren uit Bemmel/Gendt de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen De Woelwaters 1 in Harderwijk op het programma. Een lastige wedstrijd om 3 redenen: een fanatieke aanhang, wisselvallig fluitende scheidsrechters (vaak uit de regio, iets wat over het algemeen in het voordeel is van de thuisspelende ploeg) en een sterk team met veel ervaring uit hun jaren in de bond. De heren uit Bemmel/Gendt wisten dat ze enkel op de laatste reden invloed konden uitoefenen; door scherp aan de wedstrijd te beginnen om ervoor te zorgen dat ze – in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden in Harderwijk – niet vanaf het begin achter de feiten aan hoefden te poloën. Tijdens de voorbespreken benadrukten de coaches John Geveling en André Milder (die recentelijk hebben aangegeven ook volgend jaar de hoofdmacht van Thetis te trainen&coachen) dit met de spelstrategie: veel bewegen, hoge pressing in de ballijn en zo min mogelijk onnodige overtredingen/uitsluitingen.

Van begin af aan bleek dat deze tactiek de juiste te zijn, want in plaats van achter de feiten aanlopen waren het de heren van Thetis die het wedstrijdbeeld bepaalden. Na een gelijkopgaande eerste periode (ruststand 2-2) wisten de Gendtenaren in de tweede en derde periode afstand te nemen van het team uit Harderwijk. Echter, dit ging mede gepaard door veel uitsluitingen (aan beide kanten), waardoor Thetis na periode 3 nog maar 1 wissel tot zijn beschikking had, iets wat het team in de vierde periode opbrak. Ondanks de belemmering van slechts 1 wissel, bleef Thetis vechten voor wat het waard was. De tegenstander uit Harderwijk, hartstochtelijk aangemoedigd door het fanatieke publiek, gebruikte alle truken die een voormalig bond team tot zijn beschikking heeft om Thetis uit het spel te halen en de aansluiting te hervinden. Dit, in combinatie met het voorzichtigere spel van Thetis (ingegeven door het feit dat veel spelers tegen het maximum van 3 persoonlijke fouten, en dus een uitsluiting voor de rest v/d wedstrijd, aanzaten), resulteerde in een spannende laatste periode. Snel hadden de spelers van De Woelwaters hun achterstand van 2 doelpunten weggewerkt en kregen ze kansen op meer. Gelukkig echter wisten de mannen uit Bemmel hun ruggen te rechten en kwamen ze, met nog 1:30 te spelen, op een 9-10 voorsprong. Met de bal in bezit, wisten ze dat er in ieder geval een gelijkspel behaald zou worden, aangezien er onvoldoende tijd was voor de tegenstander om meerdere aanvallen te spelen. De teleurstelling was daarom des te groter, toen een mislukte aanval van Thetis de gelijkmaker voor de Harderwijkers inleidde. Maar, al met al werd met het gelijkspel wel de beste prestatie tot nog toe in en tegen De Woelwaters behaald, iets wat tegen een team dat vorig jaar uit de Bondsklasse gedegradeerd is, aanknopingspunten biedt om de doelstelling van volgend jaar, promotie naar de Bondsklasse, te verwezenlijken.

Periodestanden:
2-2; 3-5; 7-9; 10-10
Doelpuntenmakers:
Joeri van Bon (5), Wilco Rutten (3), Marcel Schouten & Niek Berns (1)

Met het aanblijven van coaches John & André, en de ambitieuze doelstelling voor volgend jaar, is het technisch orgaan v/d vereniging druk op zoek naar versterkingen voor de Thetis selectie. Mocht je interesse hebben om Thetis te helpen volgend jaar de Bondsklasse van het waterpolo te bereiken, schroom dan niet contact op te nemen met Thetis door een email te sturen aan s_vanwouwe@hotmail.com of marcelschouten@hotmail.com.

Zaterdag 18 april spelen de heren van Thetis 1 hun laatste thuiswedstrijd v/h seizoen 2014/2015, tegen Natare uit Aalten. 15:30u in Laco Lingewaard te Bemmel.

Nunspeet 1 – Thetis 1
Een week na de geweldige wedstrijd tegen nummer 2 DWK (12-4 winst voor Thetis), stond er wederom een mooie wedstrijd op het affiche: de uitwedstrijd in en tegen Nunspeet. Eerder dit jaar werd de heenwedstrijd in Bemmel kansloos verloren; Thetis maakte toen een uitgebluste indruk tegen het team uit Nunspeet wat vorig seizoen uit de Bondsklasse is gedegradeerd en nu kandidaat om weer naar de Bond te promoveren.
Met het resultaat en het spel uit de eerste wedstrijd in het achterhoofd, wisten de heren uit Bemmel/Gendt wat ze te wachten stond en wat er gedaan moest worden om een kans te maken de 3 punten mee naar huis te nemen. Variatie in het aanvalsspel, veel beweging (o.a. hiervoor was talent voor de toekomst Niek van Bon meegenomen naar Nunspeet) en een strakke pressing in ballijn; dat waren de opdrachten die van te voren aan het team waren meegegeven door coaches John Geveling en André Milder.

Vanaf het begin af aan was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en er ontstond dan ook een meeslepend (sportief) gevecht om de 3 punten. Met aanvallen over en weer, goed spel van beide ploegen en mooie acties wist de thuisspelende ploeg uit Nunspeet de gasten uit Bemmel de eerste helft v/d wedstrijd nipt voor te blijven (5-4 voorsprong halverwege de wedstrijd). Echter, nadat in het begin v/d 3e periode de sterspeler van Nunspeet met een 3e uitsluiting vervroegd mocht gaan douchen, wisten de heren van Thetis de wedstrijd te kantelen en ging de laatste periode met een gelijke stand (6-6) van start. In de laatste 6 minuten wisten de heren uit Bemmel/Gendt tot 2 keer toe op voorsprong te komen, en waren er kansen op meer, maar de gelouterde ploeg uit Nunspeet gaf niet op en bleef bij. Het gevecht om de 3 punten kon in de laatste 1:30 beide kanten op, maar de kansen waren noch aan Nunspeet, noch aan Thetis besteed. Het resultaat: een (terecht) 8-8 gelijkspel en wederom een bevestiging dat Thetis op de goede weg is om volgend seizoen een echte kans te maken op promotie naar de Bondsklasse.

Periodestanden:
3-2; 5-4; 6-6; 8-8
Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten & Mark Verbaeten (3), Niek Berns & Benno Schouten (1)

Tekst: Stephan van Wouwe / Thetis
Archieffoto: ©Fons Sluiter