Omroep Lingewaard

Thetis ten onder aan slechte start en gemiste kansen

Na een lange zomerstop, mochten de mannen uit Gendt afgelopen weekend eindelijk weer aan de bak in de 1e klasse District Oost. Onder de vleugels van de nieuwe hoofdcoach André Milder, hadden de heren van Thetis een goede voorbereiding gedraaid en werd vol goede moed de lange reis naar de eerste wedstrijd v/h seizoen, uit in Lelystad tegen De Houtrib, gemaakt.

Van te voren was er een helder plan bedacht door de coach, en een goede uitvoering van dit plan zou zeker een overwinning opleveren (althans dit was de verwachting). De wedstrijd bleek jammer genoeg iets anders te lopen.

De eerste periode werkte de verdedigende tactiek niet voor de heren van Thetis, en doordat er aanvallend weinig kansen werden gecreëerd, liep Thetis direct achter de feiten aan. Tegenstander De Houtrib wist wel raad met de gekozen tactiek en benutte de geboden kansen met verve: 5-0 was de ontluisterende tussenstand op het scorebord na de eerste periode.

Bij het start v/d tweede periode werd er verdedigend omgeschakeld, waardoor de tegenstander nauwelijks nog kansen wist te creëren, en ging Thetis ook aanvallend veel beter spelen. Er kwamen veel kansen, veel man-meer situaties ook, waaruit in de tweede periode in totaal 4x werd gescoord, om de tussenstand halverwege de wedstrijd terug te hebben gebracht tot 5-4, nog wel in het voordeel v/d Houtrib uit Lelystad.

Helaas bleek de goede man-meer score uit de tweede periode geen opmaat voor de rest v/d wedstrijd. Het slechte afronden v/d man-meer mogelijkheden tijdens de derde en vierde periode bleek achteraf ook de aan te wijzen oorzaak van de nederlaag voor de mannen uit Gendt te zijn.

Nadat kort in de derde periode de gelijkmaker werd aangetekend, ging er teveel mis voor Thetis. Niet afronden van geboden kansen in de man-meer, resulteerden in mogelijkheden voor tegenstander de Houtrib, die hier net als in de eerste periode dankbaar gebruik van maakte. Wederom werd er een gat van 4 doelpunten gerealiseerd (11-7 tussenstand na de derde periode), en dit wisten de mannen van gelegenheidscoach Wim Hollemans, ondanks verwoede pogingen in de vierde periode, niet meer goed te maken. De vierde periode rechtte Thetis wederom de rug, maar slecht uitgespeelde man-meer situaties en het missen van een strafworp deden Thetis de spreekwoordelijke das om. Eindstand: 12-10 in het voordeel v/d Houtrib, een teleurstellend start v/d competitie voor de mannen uit Gendt. Komend weekend kans voor revanche tegen De Grunte uit Hardenberg, de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

 Doelpuntenmakers:
Joeri van Bon, Edo den Boef, Wilco Rutten (3); Raymond Rikken (1)

Periodestanden:
5-0; 5-4; 11-7; 12-10