Omroep Lingewaard

Thetis wint topper in slotseconde

Met een volle bank mochten de heren van Thetis dit weekend naar Twello om het op te nemen tegen Proteus. Een team dat gedegradeerd is uit de bond en na 7 wedstrijden de tweede plaats in de competitie heeft bemachtigd.

Tot nu toe heeft Proteus elke wedstrijd gewonnen behalve tegen koploper De Spreng. Met winst zouden ze dan ook (misschien voor even) bovenaan staan. Alle reden voor de mannen van Thetis om te laten zien dat dit niet gaat gebeuren. Door op eigen helft te pressen, waar nodig de midvoor te dubbelen en uit te gaan van eigen kracht, hoopte coach André Milder dit te bereiken.

De eerste periode begon Thetis zwak. Door een mooi afstandsschot stond Proteus al in de eerste minuut op voorsprong. Thetis kreeg echter de perfecte kans om de stand gelijk te maken door een dubbele man meer. Deze werd helaas niet benut. Iets wat deze wedstrijd te vaak gebeurde*. Proteus daarentegen scoorde wel 2 keer uit de man meer, waardoor de stand na de eerste periode 3-0 was, in het voordeel van de thuisploeg.

Kalm na de slechte eerste periode begint Thetis met frisse moed aan het vervolg van de wedstrijd. Door doelpunten van Wilco Rutten (strafworp) en het mooi wegdraaien op de midvoor door Joeri van Bon stond het al snel 3-2. Daarnaast zorgde Edo den Boef, na een door coach André Milder goed gekozen time-out, ervoor dat Thetis toch een doelpunt maakte via een man-meer situatie. Niek van Bon maakte het laatste doelpunt van deze periode, waardoor Thetis halverwege de wedstrijd een 3-4 voorsprong had.

Net als in de eerste periode, beginnen de mannen van Thetis rommelig aan de derde periode. Proteus komt daarom ook weer op voorsprong door in totaal drie doelpunten te maken wat resulteert in een stand van 6-4 aan het eind van de derde periode.

In de laatste periode hoopte Thetis om in ieder geval met een punt naar huis te gaan. Gekeken naar de tweede periode moest dit er toch inzitten.

Thetis begon dan ook sterk met drie doelpunten door Mark Verbaten en Niek van Bon. In de laatste minuut bleef Edo den Boef voorin liggen terwijl Proteus in de aanval was. Gelukkig scoorden de heren van Proteus niet en kon Stephan van Wouwe de bal naar voren gooien richting Edo den Boef die inmiddels vrij voor de keeper lag. Met een mooi lobje scoorde Edo den Boef waardoor de stand op 8-8 kwam. Met nog een paar seconden op de klok en Thetis in de aanval kon Mark Verbaten met een benut afstandsschot de eindstand bepalen met 8-9. Een hele knappe overwinning op een ploeg waar veel tegenstanders zich op gaan stukbijten.

*uit 7 man-meer situaties weet Thetis er maar 2 te scoren.