Thetis wint van Natare

Gisteren (za 18-4-’15) stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de heren uit Bemmel/Gendt; een mooi affiche tegen Natare 1 uit Aalten. Uit in Aalten was er verloren door de heren van Thetis, waardoor ze gebrand waren op revanche.

Voor het team uit Aalten, derde in de competitie voor aanvang van de wedstrijd, waren de belangen hoog. Vanwege een straf voor DWK uit Barneveld (dat vorig seizoen haar eerste team had teruggetrokken uit de 3e klasse bond en daardoor dit seizoen niet mag promoveren), maakt Natare kans om samen met kampioen Deltasteur uit Kampen te promoveren naar de 3e klasse bond. Iets waar Natare, zo bleek voor aanvang, erg naar snakt. Het team was al vroeg in zwembad Laco Lingewaard aanwezig en had een uitgebreide voorbespreking, om het belang v/d wedstrijd te benadrukken. Voor Thetis daarentegen, stond er, behalve de eer en het opdoen van ervaring, niets meer op het spel.

In de voorbespreking werd het belang v/d wedstrijd voor de tegenstander benadrukt door coaches John Geveling en Andre Milder, maar ook dat het de sportieve plicht van Thetis was om er alles aan te doen de 3 punten in Bemmel te houden. Meer hoefde er, in tegenstelling tot eerdere wedstrijdbesprekingen, niet gezegd te worden. Het team uit Bemmel/Gendt is dit seizoen dusdanig gegroeid, dat uitgebreide instructies en tactische voorbesprekingen inmiddels niet meer nodig zijn. Iedereen weet wat hij moet doen, en met welke intensiteit dit gedaan moet worden.

Zoals aangegeven, de wedstrijd was voor de tegenstander uit Aalten zeer belangrijk. Dit werd meteen duidelijk in het begin v/d wedstrijd want Natare schoot uit de startblokken. Met veel energie en aggressiviteit werden de heren van Thetis vastgezet, en in de uitbraak kwam Natare goed voor de dag. Na een kleine 3 minuten keken de heren uit Bemmel/Gendt tegen een 1-3 achterstand aan, en leek Natare het gevoel te hebben dat de 3 punten al in de tas zaten. Maar, zoals in het verleden al vaker aangetoond, bezit Thetis over veel karakter en een echte vechtersmentaliteit. Met veel variatie in het aanvalsspel en een sterke pressing wist Thetis de opgelopen achterstand nog voor het einde v/d eerste periode goed te maken; met een 3-3 tussenstand na 6 minuten tot gevolg.

In het begin v/d tweede periode kreeg Natare via een strafworp de uitgelezen mogelijkheid om via een strafworp weer op voorsprong te komen, maar sterspeler van de Aaltenaren Wilmar Westerveld wist dit buitenkansje niet te benutten. In de daaropvolgende minuten bleek dat deze misser er flink in gehakt had bij het team uit Aalten, want voor even lukte er niets meer en liepen de heren uit Bemmel/Gendt via doelpunten van Benno Schouten (man-meer situatie), Niek van Bon en Mark Verbaeten snel uit naar een 6-3 voorsprong. De tegenstander herpakte zich echter, en in de laatste minuut vielen de doelpunten nog als rijpe appelen van de boom, met een 7-5 tussenstand – in het voordeel van Thetis – bij rust tot gevolg.

De derde periode begon goed voor Thetis, na een snel verkregen overtalsituatie werd het gat weer 3 doelpunten. Dit was echter het sein voor het team uit Aalten om de rug te rechten en met 120% inzet en met hulp van de scheidsrechters, die een aantal discutabele beslissingen in het voordeel van Natare namen, kwamen de heren uit Aalten aan het eind van de derde periode weer langszij: 8-8. Toch wisten de heren van Thetis, waar het hele team deze wedstrijd goed speelde en keihard voor elkaar werkte, met een voorsprong aan de laatste periode te beginnen. In de laatste 2 minuten wist Thetis via een man-meer situatie, een v/d sterke wapens van het team uit Bemmel/Gendt, weer op voorsprong te komen. In de laatste 30 seconden v/d derde periode kreeg Thetis opnieuw een man-meer situatie na een uitsluiting van Natare’s sterspeler Wilmar Westerveld, maar dit maal wisten de heren dit buitenkansje niet te benutten, met een 9-8 ruststand na periode 3.

In de rust voor het begin v/d laatste periode werd het team uit Bemmel/Gendt nog een maal toegesproken door coach John Geveling: “Blijf je spel spelen, geef alles wat je hebt en speel hele aanvallen, dan gaan we het redden!”. Deze peptalk miste zijn uitwerking niet, want waar het Thetis in de laatste periode van een wedstrijd vaak ontbrak aan de kracht om een overwinning over de streep te trekken, hebben de heren uit Bemmel/Gendt het “killen” van wedstrijden tegenwoordig aan hun CV toegevoegd.

In het begin v/d vierde periode golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams om verder uit te lopen (Thetis)/ langszij te komen (Natare). Het was Natare die het eerste doelpunt in de vierde periode liet aantekenen, en daarmee opnieuw de eerder opgelopen achterstand had weggewerkt. Echter, waar je zou verwachten dat de gelijkmaker het team uit Aalten extra energie zou geven om met de overwinning (en het levend houden v/d ambitie om te promoveren naar de 3e klasse bond) aan de haal te gaan, gaf dit Thetis hernieuwde krachten om de verdiende 3 punten in Bemmel/Gendt te houden. Waar er bij Natare steeds minder lukte en de tegenstander daardoor steeds gefrustreerder raakte, bloeide het team van Thetis 1 helemaal op. Met veel passie en mooie aanvallen wist Thetis de tegenstander uit Aalten terug te duwen, wat tegen het eind v/d vierde periode resulteerde in een 11-9 tussenstand (vooral de 10-9, een doelpunt uit een man-meer situatie over vele schijven van Marcel Schouten was van grote klasse). Nog 1 maal probeerde Natare, via sterspeler Wilmar Westerveld, het tij te keren, maar meer dan de aansluitingstreffer (11-10) zat er niet in. Het slotakkoord was voor Benno Schouten, die wederom een man-meer situatie voor Thetis wist af te ronden: 12-10 eindstand.

Na het laatste fluitsignaal klonk er veel gejuich en applaus vanaf te tribune en kantine, en was er veel euforie bij de spelers van Thetis. De tegenstander, die sportief bleef en Thetis feliciteerde met de verdiende overwinning, baalde ontzettend van de nederlaag en droop, na een lange nabespreking, zielloos af terug naar Aalten. De drie punten bleven in Bemmel, de revanche voor de nederlaag in Aalten was genomen en Thetis had haar sportieve plicht gedaan. Een mooie afsluiter van het speelweekend voor Thetis, op een mooie zaterdagnamiddag in april.

Volgende week zondag sluit Thetis de competitie af in Brummen met een wedstrijd tegen De Spreng 1. Iedereen die dit seizoen Thetis heeft aangemoedigd willen we via deze weg hartelijk danken, en we hopen op jullie steun volgend seizoen wanneer we op jacht gaan naar promotie naar de derde klasse bond!