Omroep Lingewaard

Top2000 in de Buitenpoort

Een primeur voor Huissen, een heuse Top2000 Party! En met een zeer bijzondere invulling. Op zaterdag 22 december was De Buitenpoort gastheer van de alom bekende top cover- annex feestband Summerland, die live nummers uit de Top2000 speelt.

In de Buitenpoort was het zingen en swingen geblazen. Via de facebooksite van het zalencentrum konden bezoekers hun favoriete nummer kiezen uit de lijst der lijsten. Hieruit was een top 20 ontstaan die de toppers van Summerland ten gehore brachten. Van U2 tot Brian Adams, van de Dijk tot de Eagles. Lingewaard kon genieten van hun favoriete muziek.

Hans Schmeinck alias Kinki Sminki was er die avond bij als dj en presentator. Er waren quizvragen voor mooie prijzen en nog enkele verrassingen. Natuurlijk was De Buitenpoort  sfeervol en in stijl gedecoreerd

Afscheid

Deze avond was ook de avond dat Sjaak van den Heuvel afscheid nam. Na meer dan 42 jaar lid te zijn geweest van de band, gaat hij stoppen als fulltime musicus. De gitarist heeft veel mooie dingen gemaakt. Wat begon in een souterrain in Arnhem met als eerste nummer “Waisted the days and nights” van Freddy Fender, tot de grootste hits van dit moment.

Sjaak was altijd een van de meest vooruitstrevende muzikanten die geluid en passie voorop stelde. Dit heeft de band gebracht waar ze nu staat. Met een nog steeds volle agenda en met de meest uiteenlopende optredens, zoals kleine bruiloften in een kasteel, op Kermissen in bijv. Lingewaard, de Betuwe, Maas en Waal en ver daarbuiten,  of een groots optreden in Megatenten en het begeleiden van vele artiesten. Sjaak was een Markante verschijning, die door velen werd herkent. Hij speelde als een van de beste nummers van Dire Straits, Clapton, Pink Floyd en Eagles etc etc.

Een mooi figuur die zeker bij velen nooit vergeten zal worden als de gitarist van Summerland. Maar aan alles komt een keer een eind.

Summerland zit zeker niet stil en zal vanaf januari uiteraard weer fris en sterk op het podium staan met een fantastische vervangen voor Sjaak

Bedankt

Sjaak, namens Jan, Marloes, Gary, Frans, Jody en Frans,  ontzettend bedankt voor je tomeloze inzet en gitaarspel, je aparte maar goede en leuke humor en spirit. Veel succes, geniet van de tijd die je krijgt van gezin en kleinkinderen en je honden en we zien elkaar snel weer.

Foto’s door Marco Molle