Omroep Lingewaard

Topbasketball in Gelderland

“Met een Eredivisie team in regio Arnhem-Nijmegen, willen we de regio inspireren, activeren en verbinden. Een bloeiende basketball community in Oost-Nederland, waarbij topsport, breedtesport, ondernemen en onderwijs hand in hand gaan en elkaar versterken. We streven naar een duurzame en stabiele organisatie, waar regionaal talent zich structureel kan ontwikkelen op sportief en maatschappelijk vlak. Gezamenlijk met verenigingen in Gelderland zorgdragen voor gezond sportklimaat, dat is waar we voor staan”.

Dit is de missie van de Basketball Community Gelderland. TBG Dragons en Stichting Topbasketbal Lingewaard/Batouwe Basketball slaan daarvoor de handen ineen.

In het gesprek met Anouk Biesters, bestuurslid bij Batouwe Basketball, legt zij uit wat deze missie inhoudt, waarom er gekozen is voor breedtesport en talentontwikkeling in het Basketball en welke weg er nog bewandeld moet worden om straks eredivisie Basketball voor mannen in de regio Arnhem- Nijmegen te realiseren. Geld speelt hier uiteraard een belangrijke rol evenals de inzet van BN’ers uit de basketballwereld ter promotie van het idee.