Omroep Lingewaard

Twee dagen bijzondere kunst zien, horen en ervaren in Lingewaard.

Een weekend om te genieten van een grote diversiteit aan kunst in allerlei vormen, van realistische schilderkunst tot robuust ruimtelijk werk, van abstracte kunst tot unieke sieraden en tassen.

Stef Meijering geeft hout een 2e leven. Ruwe stukken hout veranderen onder zijn handen in mooie houten schalen, vazen en andere kunstvoorwerpen. De noeste en gaten in het ruwe hout zijn daarbij leidend en bepalen de vorm van het kunstwerk. Zo wordt ieder stuk een uniek kunstwerk.

Het werk van Connie Diepstraten kenmerkt zich door abstracte vormen. Ze doet graag beeldend onderzoek naar structuren uit de natuur en zoekt in vorm en beeld naar contrasten die elkaar versterken. Daarnaast ontwerpt zij tassen onder het label ‘Guitig Groen’. Dit kunnen handtassen zijn maar ook werkgerelateerde tassen zoals een kappers-heuptas voor scharen en kammen. Aan de hand van een gesprek vooraf, ontwerpt ze een unieke tas op maat.

Louise de Haardt heeft zich vanaf 1998 op het schilderen gestort en is volledig autodidact. Haar schilderijen hebben vooral in het begin in het teken gestaan van vreemde combinaties met veel mooie luchten. Later kwam er een periode met veel portretten van indianen en vrouwen. Nu schildert ze vaak mega-realistisch. De onderwerpen zijn vaak food, flowers en funny things.

Spelen met water, verf en kleur maken het werk van Gemma Brands speels, expressief en kleurrijk. De natuur is haar grote inspiratiebron. De interactie tussen water dat zijn weg zoekt en het pigment geven vaak verrassende effecten en nodigt uit tot experimenteren en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Aquarel vraagt dan ook om heel veel geduld om het proces te beheersen.

Op de Tienmorgen is er tijdens de expositie live muziek van een gitarist en violist en demo’s.
Neem ook een kijkje op de andere locaties en geniet ook daar van de beeldende kunst en muziek. In totaal exposeren 52 kunstenaars verdeeld over 33 locaties.
Alle informatie en adressen vind u op www.3oeverfestival.nl