Omroep Lingewaard

Uitreiking Gouden Sportster

Zondag 6 januari vond bij VV Jongekracht in Huissen de uitreiking van de Gouden Sportster plaats.

Het doel van de verkiezing van de Gouden Sport Ster is om unieke prestaties van individuele sporters of sportteams uit Lingewaard extra in het zonnetje te zetten. Iedere sportverenigingen mag elk jaar één sportprestatie aanmelden voor de verkiezing. Uiteindelijk zullen 3 genomineerden strijden om de titel: de Gouden Sport Ster van Lingewaard. Naast deze geweldige eer winnen de genomineerden ook mooie prijzen (voor hun eigen sportvereniging).

Dit jaar waren de genomineerden:

  • De dames 1 van Thetis: Zij zijn 3 jaar op rij gepromoveerd naar een hogere klasse waarvan 2 jaar kampioen. Daarbij speelden ze 2x de bekerfinale en werd deze district beker in 2018 ook gewonnen.
  • Erik Elbers Triatleet: Erik heeft in 2018 voor de 30e maal deelgenomen aan de Gendtse kwart Triatlon. Hierbij is hij de enige persoon die alle 30 edities van dit evenement heeft volbracht.
  • Tino Driessen, Braziliaans Jui-Jitu: Tino is afgelopen jaar doorgebroken in zijn sport. Hij won eerst goud op de Nijmegen open en vervolgens brons op de Dutch Open (NK).

De dames van Thetis 1, kwamen dit jaar als winnaar uit de bus. Zij gingen met een waardebon van Huismansport en een waardebon voor een SOL-event naar huis.

Foto’s Katy Ye en Fons Sluiter