Omroep Lingewaard

Vakantiestress …

Vakantiestress

 

Zwemkleding?… Check! Badslippers?….. Check! Fotocamera?…. Check! Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Dé lijst. Want nog even bikkelen en dan is het alweer zover….Zomervakantie. Nog een paar weken dan sluiten de scholen weer voor een tijdje hun deuren. Diverse lokale ondernemers gooien hun zaken ook een poosje op slot. Het leven lijkt in de zomermaanden even wat gas terug te nemen en dat is soms ook wel nodig.

Onze hoofdvakantie staat al een tijdje vast. Het wordt voor de derde keer het prachtige Kroatië. Ik kan niet wachten om me weer te gaan vergapen aan de mooie uitzichten, de azuurblauwe wateren en de prachtige natuur. Even bijtanken na alle drukte van het afgelopen jaar. Vrije avonden en weekenden en even niks moeten. Heerlijk in een stacaravan waarbij de enige klusjes waarschijnlijk koken en afwassen zullen zijn. De rest is allemaal netjes verzorgd.

Dat is dan de hoofdvakantie want de reis naar Kroatië en terug is te ver om in één keer met de auto af te leggen. Voor de heenweg betekent dit dat we een overnachting hebben geboekt aan de rand van Bled in Slovenië. Geheel verzorgd in een hotel. Bij de tussenstop van drie nachten, eveneens in Slovenië maar dan op de terugweg, heb ik echt mijn bedenkingen gehad. Het mocht niet te duur zijn, en de kinderen wilden heel graag nog een paar dagen lekker zwemmen in een zwembad, aangezien we in Kroatië alleen maar zee hebben, dus na lang zoeken werd er afgelopen week een mooie camping gevonden met een prachtig zwemparadijs. Niks mis mee zou je denken ware het niet dat we alleen nog maar keuze hadden uit overnachten in een tent in een Indian Village of in een houten huisje in de Pirates Bay waarbij er in zowel tent als huisje geen eigen douche en toilet, geen airco en ook geen stromend water te vinden is. Dat betekent dus dat we met een beetje pech midden in de nacht met een rol wc papier onder de arm op pad moeten. Het is niet dat ik me daar te goed voor voel maar we zijn dat na al die jaren gewoon niet meer gewend. Het is inmiddels alweer meer dan twintig jaar geleden dat we dat voor het laatst hebben gedaan. Toen sliepen we met zijn tweetje in een iglotent op een camping in Denemarken.

In gedachten zag ik de doemscenario’s al voor me. Stel het eten valt niet goed en de darmen spelen op. Wat als de maandelijkse periode iets eerder dan gepland om de hoek komt kijken? Haren van anderen in het doucheputje. Het warme water dat op is net als jij je even lekker af wilt spoelen en noem maar op. Vorig jaar op de camping in Rome bij de hittegolf van 43 graden plus heb ik vaak hoofdschuddend over de camping gelopen. Vol medelijden zag ik met lede ogen aan hoe de mensen in caravans, vouwwagens en tenten letterlijk en figuurlijk probeerden hun hoofd en lijf koel te houden en aanschouwde ik hoe ze zich met hun pas gedouchte lijven met al hun spullen onder de arm over de camping bewogen om waarschijnlijk weer nat van het zweet aan te komen bij hun tijdelijke verblijfplaats.

Het heeft dan ook even geduurd voordat ik moed had om op de knop “Boeken” te drukken maar toen ik deze stap eenmaal gezet had en de blije gezichten van de kinderen, die al mijn beren op de weg met zachte hand één voor één verwijderden, zag begonnen ook bij mij de vakantiekriebels te komen. Ach het is maar voor drie nachten. Dus waar hebben we het over sprak ik mezelf toe. Ik nestelde mij op de bank en ging uitgebreid op zoek naar zoveel mogelijk foto’s van de camping, het waterparadijs en de Pirates bay. Prachtig allemaal en vooral de huisjes op het water, je waant je even op een verre tropische bestemming. De voorpret is nu echt begonnen.

Nog een paar weken bikkelen en dan is het zover. Zomervakantie.

Zwemkleding?….Check. Badslippers? …..Check. Blije kinderen? …….Check.

Rollen wc papier?……….Dubbelcheck!!!

Fijne weekend allemaal