Omroep Lingewaard

Vanavond Eerste Finalewedstrijd Lekdetec.nl In Landsmeer

Bemmel – Voor het eerst in de geschiedenis treedt Lekdetec.nl aan in de finale van de play-offs om het Nationaal Basketball Kampioenschap. Aanstaande zaterdag bijten Loon Lions en Lekdetec.nl de spits af in de eerste confrontatie te Landsmeer.

In de reguliere competitie hebben deze twee teams aangetoond sterker te zijn dan de rest en dus mag je zeggen dat ook wat dat betreft de twee ploegen in de finale staan die daar het meeste recht op hebben.

Keep on going ladies!. Foto: © Brigitte van Heeswijk.

Loon Lions versloeg in de halve finale Lintex-Binnenland/Rotterdam met 3-1, o.a. door de twee uitwedstrijden te winnen na eerder het thuisvoordeel te zijn kwijtgeraakt in de serie. Een knappe prestatie.

Lekdetec.nl versloeg het CTO Amsterdam na een thriller van een serie; via 1-0 voor, naar 1-2 achter, naar 3-2 winst. Vooral de laatste wedstrijd staat gegrift in het geheugen van de massaal aanwezige toeschouwers. Het was een wedstrijd waarin voor het eerste sinds lange tijd bijna het hele team van Lekdetec.nl in een goede vorm verkeerde en wat er dan gebeurt, dat weten we dus.

Hopelijk zijn de Bemmelse meiden in staat om de vorm van de laatste wedstrijd vast te houden. Willen ze kampioen worden, dan zal er minimaal 1 keer gewonnen moeten worden in Landsmeer; Loon Lions heeft immers het thuisvoordeel.

Komt allen kijken en onze meiden aanmoedigen; wat steun van het publiek kan doen, hebben we afgelopen woensdag meegemaakt.

De aanvang zaterdag is om 19.30 in het Indoorcentrum te Landsmeer.