Omroep Lingewaard

Veel hennepspullen gevonden in Gendt

Bij een integrale controle van een aantal garageboxen in een loods aan de Nijverheidsweg in Gendt zijn gisteren materialen aangetroffen die verband houden met hennepteelt. De integrale controle, een initiatief van de gemeente Lingewaard en politieteam Rivierenland-West, past in de gemeentelijke aanpak van ondermijning.

 

De politie opende twaalf boxen. Zeven daarvan bevatten aan hennepteelt gerelateerde spullen: hulpmiddelen, apparatuur en afvalresten van hennepteelt. Vorige week dinsdag werden op dezelfde locatie ook al vijf boxen geopend. In vier daarvan werden hennepspullen aangetroffen. De inhoud van de boxen is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie schat de waarde van alle spullen (ongeveer 50 kuub) op minimaal 50.000 euro.

 

In het kader van ondermijning onderzoekt de gemeente of de boxen in Gendt kunnen worden gesloten. Het zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente maakt het mogelijk om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer drugs wordt gevonden of spullen die de productie van drugs mogelijk maken. De gemeente stelt daarnaast een onderzoek in naar de huurders en verhuurders. Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor eventueel strafrechtelijk onderzoek.

 

Burgemeester Marianne Schuurmans is blij met het resultaat van de integrale controle: “Met deze actie hebben we criminelen een gevoelige tik toegebracht en bewezen dat misdaad niet loont. Deze effectieve aanpak zetten we daarom onverminderd voort.”