Omroep Lingewaard

Verkoop van pioenrozen voor Europees Kampioenschap

Mandy Derksen (22) uit Huissen doet al jaren aan Baton Twirling. Binnenkort zijn de Europese Kampioenschappen in Frankrijk. Om mee te kunnen doen aan deze kampioenschappen moet zij een bedrag bij elkaar sparen en daarom gaat zij eigenhandig pioenrozen verkopen.

Baton Twirling is een onbekende showsport. De sport bestaat uit een combinatie van dansen, vloerturnen en ritmisch gymnastiek met een baton (stok). Een sierlijke sport waarmee Mandy al meerdere prijzen in de wacht wist te slepen.

Dit jaar wist zij zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen in Frankrijk. Om haar deelname te bekostigen moet zij een bedrag bij elkaar sparen van €1.315,- euro. Dit is niet de eerste keer, in 2016 moest zij ook een bedrag ophalen. Toen ging zij de deuren langs met bossen pioenrozen.

Afgelopen week plaatste ze een oproep op Facebook om aan vrienden en familie kenbaar te maken dat ze over 2 weken weer pioenrozen binnen krijgt. Wie interesse heeft kan al een bos bestellen, Mandy komt deze persoonlijk bezorgen.  Tevens doet ze een oproep om haar missie zo veel mogelijk te delen. “Delen is lief, kopen is nog liever”- aldus Mandy.

Heeft u interesse in een bos pioenrozen? Dan kunt u contact opnemen met Mandy via: mandyinternationaal@gmail.com. Ze verkoopt bossen van vijf pioenrozen voor vijf euro.