Omroep Lingewaard

Verwijderen essen bij knooppunt Ressen (A325) van 8 tot 10 april 2021

Rijkswaterstaat verwijdert essen bij knooppunt Ressen aan de A325. Alleen de zieke bomen die een direct gevaar vormen voor de verkeersveiligheid worden weggehaald.

In verband met de kapwerkzaamheden is de verbindingsweg Nijmegen – Bemmel aan de A325 afgesloten op donderdag 8 april en vrijdag 9 april 2021 van 20.00 uur tot 05.00 uur met een mogelijke uitloop na 05.00 uur op zaterdag 10 april overdag. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd van 10 minuten.

Verkeersveiligheid

De essen op knooppunt Ressen verkeren in slechte conditie als gevolg van de essentaksterfte. Hierdoor bestaat de kans dat de takken en bomen op de snelweg terechtkomen. Dit vormt een direct gevaar voor de verkeersveiligheid, waardoor Rijkswaterstaat genoodzaakt is de zieke bomen over een lengte van 200 m te verwijderen tot een maximum van 20 m vanaf de verharding.

Afsluitingen en omleidingen

In verband met de werkzaamheden is de verbindingsweg Nijmegen – Bemmel bij knooppunt Ressen (A325) afgesloten voor verkeer op donderdag 8 en vrijdag 9 april 2021 tussen 20.00 uur en 05.00 en op zaterdag 10 april in geval de werkzaamheden uitlopen. Het verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd zal maximaal 10 minuten bedragen.

Geluidshinder

De hinder voor de omgeving beperken we zoveel mogelijk. We kunnen echter niet voorkomen dat deze werkzaamheden enige geluidshinder veroorzaken voor omwonenden.

Compensatie groenverwijdering

Rijkswaterstaat registreert tijdens de werkzaamheden zorgvuldig het groen waarvoor een compensatieplicht geldt en zorgt voor herplant binnen 3 jaar.