Omroep Lingewaard

Video: 100e Whatsapp Buurtpreventiegroep Lingewaard is een feit…

In Lingewaard heeft de 100e Whatsapp Buurtpreventiegroep zich geregistreerd. Kort geleden loofde de gemeente een prijs uit die zou worden verloot onder de groepen zodra de 100e Whatsapp Buurtpreventiegroep zich had aangemeld. Inmiddels is deze grens bereikt en dus is er een winnaar getrokken. De prijs, een middag meelopen met de wijkagent voor twee personen, is gewonnen door Sjaak Bongers. Sjaak Bongers had zich kort geleden aangemeld met zijn Whatsapp Buurtpreventiegroep afkomstig uit de straten Hoefslag en Bolder uit Bemmel. De prijs werd door Sjaak dankbaar in ontvangst genomen en het lijkt hem zeer interessant om het werk van de politie van dichtbij te kunnen observeren.

Op de vraag waarom hij gebruik maakt van een Whatsappgroep met zijn buren antwoordde Sjaak Bongers: “Wij hebben als buurt meerdere malen met elkaar gesproken over het gebruik van een Whatsappgroep. De waarde voor ons is dat het een veiliger gevoel geeft als wij via de app met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld bij vervelende, verdachte of bedreigende situaties. Zo kunnen we de buurt veiliger houden c.q. maken”. De Whatsappgroep van Sjaak Bongers bestaat uit 14 leden woonachtig in de straten Hoefslag en Bolder. Op korte termijn verwacht Sjaak zo’n 8 tot 12 nieuwe leden te kunnen toevoegen aan zijn groep.

De politie en gemeente zijn blij om te zien dat er inmiddels 100 Whatsappgroepen zijn die zich, net als Sjaak Bongers, hebben aangemeld via de website van de gemeente. Het geeft de politie en gemeente namelijk zicht op de bestaande groepen en het stelt hen in staat, door middel van korte lijnen (email en telefoon), met deze groepen in contact te komen. Het blijft daarom belangrijk dat buurtbewoners zich blijven verenigen in Whatsappgroepen en dat zij deze groepen aanmelden. Aanmelden kan via www.lingewaard.nl/whatsapp.