De mededeling afgelopen week dat hoofdcoach Hakim Salem na de final four in januari zal vertrekken bij Lekdetec sloeg bij team en bestuur in als een bom. De coach had gesolliciteerd naar de functie van bondscoach bij de Orange Angels, het nationale dames basketballteam, en werd aangenomen. Eis was wel dat hij zo snel mogelijk met zijn functie zou beginnen en een combinatie met zijn werk als hoofdcoach bij de dames van Lekdetec was voor de bond onbespreekbaar. Daar is men in Bemmel uiteraard op zijn zachts gezegd not amused over.

Neemt niet weg dat Lekdetec het zaterdagavond in de Schaapskooi moest opnemen tegen Solar Grasshoppers uit Katwijk. Altijd een lastige tegenstander hetgeen ook wel tot uiting kwam in de wedstrijd. Lekdetec begon lekker met twee driepunters binnen een minuut maar gaandeweg de wedstrijd is het alleen maar spannend gebleven en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Lekdetec speelde slordig, leed veel balverlies en speelde onder de maat. Grasshoppers kwam daardoor steeds weer in de wedstrijd wat resulteerde in winst in het eerste en derde kwart van de wedstrijd. Uiteindelijk wisten de dames van Lekdetec door een versnelling in het vierde kwart het verschil te maken tot 7 punten waarna de driepunter van Jacobine Klerx uiteindelijk Grasshoppers de das om deed. Eindstand 73-69. Speelsters van de wedstrijd werd Rowie Jongeling die degelijk speelde en met 16 punten topscoorster werd. Of het vertrek van Salem van invloed was op de wedstrijd werd door Loyce Bettonvil ontkent maar dat er in de hoofden van de dames zich het een en ander afspeelde was niet te ontkennen. De 11e winstpartij op rij is indrukwekkend. Het vertrek van Salem is een domper op de serie en het bestuur is op dit moment naarstig op zoek naar een waardige opvolger van Salem die hopelijk met winst in de final four afscheid kan nemen.